Понеділок, 06 травня 2024

^ Реклама ^
Події

45 із 800

Сергій БалабухаСергій БалабухаГанятися за "косарями"-призовниками вже немає потреби — нехай самі думають про наслідки
Світловодсько-Онуфріївський військкомат вже може рапортувати "нагору", що цьогорічний план набору юнаків для проходження почесного обов’язку у Збройних Силах України ним виконано.
^ Реклама ^

За словами військового комісара, підполковника Сергія Балабухи, починаючи від серпня поточного року медичне обстеження на придатність до військової служби пройшли 800 хлопців із Світловодська та Онуфріївки з їх районами, яким на час призову виповнюється 18 років та ті (до 25 років), які з тієї чи іншої причини втратили право на відстрочку. Таким чином, від 9 жовтня розпочинається відправка на місця проходження служби 45 рекрутів, що пройшли дану "селекцію"

На наше запитання, чи багато злісних ухиляльників від призову, Балабуха відповів, що є й такі. Але, зазначив він, таких "ловів" за ними, як це робилося ще не так давно, не буде — їм, сказав він треба самим замислитись про небажані наслідки у подальшому житті. Адже, без воєнного білету або військкоматівської довідки таким "косарям" ані на роботу путню не влаштуватися, ані — на навчання, ані — за кордон поїхати, а ще у більш віддаленому майбутньому — виникнуть проблеми із оформленням пенсії. Тож, чи варто ризикувати? Тим більше, що, підкреслив підполковник, наразі оборонним міністерством більше уваги, ніж обов’язковому призову, приділяється контрактній службі як поступовому переходу до професійної армії.

Так у серпні поточного року контрактникам військово-морських сил удвічі збільшено зарплату, яка нині у рядового складу коливається від 3 до 3,5 тисяч гривень за місяць. У жовтні удвічі більше отримуватимуть і в аеромобільних військах. А це, підсумував військовий комісар, стимулює до активізації звернень до військкомату бажаючих боронити Україну за гроші — цьогоріч, паралельно із 45-ма строковиками, до військових частин з наших теренів відправляються і 10 вояків-контрактників.

Віталій Асауленко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top