Неділя, 28 квітня 2024

^ Реклама ^
Вибори 2012

ЦВК вирішила засекретити результати виборів

ЦВК вирішила засекретити результати виборівПід час передачі до ЦВК оперативної інформації про підрахунок голосів в приміщенні серверної будуть знаходитися тільки системний адміністратор, оператори системи, голова окружної комісії та член комісії, відповідальний за перевірку протоколів.
Відповідне рішення ухвалено ЦВК під час засідання 25 вересня, передає "ЛІГАБізнесІнформ".
^ Реклама ^

Як зазначив заступник голови ЦВК Андрій Магера, Центрвиборчком при проведенні виборів використовує єдину операційно-аналітичну систему "Вибори" для попередньої передачі інформації про перебіг і результати голосування. Згідно з прийнятими правилами з моменту завершення голосування та початком прийому окружними комісіями протоколів про підрахунок голосів на дільницях, окружні комісії за допомогою системи "Вибори" передають до ЦВК оперативну інформацію про підрахунок голосів.

Результати протоколів оголошуються, інформація вноситься до системи "Вибори". У приміщенні серверної мають право перебувати системний адміністратор, оператори системи, голова окружної комісії і член комісії, відповідальний за перевірку протоколів.

Разом з тим член ЦВК Ігор Жиденко вніс пропозицію, щоб в приміщення серверних мали право перебувати кандидати в депутати, уповноважені особи суб’єктів виборчого процесу, офіційні спостерігачі.

Однак Центрвиборчком відхилив пропозицію, оскільки "додаткові люди в серверній можуть лише ускладнити процедуру передачі даних та привести до помилок".

Крім того ЦВК відхилив пропозицію, щоб відправлені результати голосування після відправки до ЦВК одразу вивішувалися на інформаційному стенді в окружних комісіях.

Як повідомляли "Коментарі", Центрвиборчком змінив адресу сайту, на якому буде доступно відеозображення з виборчих дільниць під час голосування на парламентських виборах на https://vybory2012.gov.ua.

kirovograd.comments.ua
Фото: Наталя Ільїна

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top