П’ятниця, 29 березня 2024
Релігія

"Ламати — не будувати"

О. Беляй біля храмуО. Беляй біля храмуУ своїй передвиборчій програмі кандидат у народні депутати України Олександр Беляй написав так: "Допомагати у відбудові зруйнованих радянською владою храмів".
Прочитавши цю програму послушник Храму "Преображення Господнє" монах Микола Кашенцев написав кандидату листа, де просив щодо можливості допомоги у відновленні цього храму, що являється пам’ятником архітектури 1806 року. Тож 4 вересня Олександр Беляй, щоб особисто побачити цю споруду, побував у селі Талова Балка.


Побачене його вразило:
— Ну як можна було таку красу порушити! Місцеві мешканці мені розповіли, що в Храмі чого тільки не було, навіть конюшня! Були спроби підірвати Храм вибухівкою, розібрати на будматеріали, але він і не дався. А коли почалася ера шукачів металобрухту і "чорних археологів", то навіть захоронення пограбували, що знаходилися у підземеллі храму. Та це ж гріх великий! Кажуть, дехто з цих "шукачів" уже життям поплатився за цю наругу, а саме село, прекрасна Талова Балка, залишилося майже без мешканців.

"Ламати — не будувати"Але вразило інше. Виявляється, цей пам’ятник архітектури "Знаходиться під охороною держави"! Оце "доохоронялися"! Тільки дякуючи цим святим людям, монахам, що нещодавно поселилися поруч із Храмом, сьогодні він мало-помалу відроджується, уже і служби проводяться, на які дзвін закликає. То невже нинішні депутати ВР не могли "вибити" хоч якісь кошти на його відбудову? Чи "ламати — не будувати"? На Храмі "відкату" не отримаєш, тому це їм і не цікаво? Адже Храм може бути не тільки як культова споруда, а як унікальний пам’ятник архітектури, як туристичний об’єкт, який дав би роботу мешканцям вмираючого села. І якщо мене оберуть депутатом, то це буде першим, що я зроблю. Та в любому випадку я буду допомагати Храму.

"Ламати — не будувати"
Храм "Преображення Господнє"

Власкор
Фото автора
На правах політичної реклами

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top