Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Якщо завтра зима

Якщо завтра зимаА у Світловодську хоч сьогодні готові посипати вулиці піском і сіллю
Нещодавно у кабінеті заступника міського голови з комунальних питань Олександра Сича та за його головування було проведено розширене засідання керівників підприємств та служб, які мають як пряме, так і опосередковане відношення до життєдіяльності міста в осіннє-зимовий період.
^ Реклама ^

"Чи не зарано? — Спитали ми головного комунальника, — на дворі он які ще спекотні дні стоять…".
Не зарано, категорично відповів він, адже підготовка до зими — це до доволі копітка робота, яка, непомітно (чи майже непомітно) ведеться комунальниками ледь не з середини весни. І не треба думати, продовжив Сич, що така підготовка торкається лише теплопостачальників — не менш важливо, щоб водопровід і каналізація не перемерзли у незахищених від холоду трубах, і щоб сніг не провалював покрівлю у будинках, і щоб підїзди цих будинків були належним чином утеплені, і таке інше, і тому подібне…

Таким чином, станом на початок осені, можна констатувати, що на сто відсотків до зими готове наше водопровідне-каналізаційне господарство та дорожня техніка Комбінату комунальних послуг, якому належить забезпечувати пропускну можливість міських автомагістралей та пішохідних тротуарів — пісок і сіль заготовлені у належних об’ємах. На сто відсотків готові до зими і котельні СП ТОВ "Світловодськпобут", а на їхніх мережах підготовчі роботи у завершальній стадії.

Окрім тутешніх відповідних служб, підготовку до зиму контролює ще й обласна Інспекція державного будівельного контролю — на її адресу вже передано для перевірки майже по сто відсотків паспортів від житлового фонду і управлінь освіти, культури, здоровохорони та спорту.
"Варто зазначити, — говорить Сич, — що на сьогодні цією Інспекцією затверджено понад 30% поданих нами паспортів. Відтак ми розраховуємо, що до середини вересня підготовка до зими у Світловодську повністю завершиться".

…Не могли ми у цьому контексті не поцікавитись у головного міського комунальника станом справ з опаленням у цьому сезоні чотирьох будинків — №№35, 37 на вулиці Єгорова і №№ 25, 27 на вулиці Гагаріна. Нагадаємо, теплові мережі цих 4-квартирних будиночків прийшли у повний занепад, а поміняти їх, через то, що за кілька десятиліть над цими мережами розрісся приватній сектор, стало практично неможливо (хто ж пустить до свого подвір’я землерийну техніку).

…На сьогодні, наголошує Сич, поміж "Світловодськпобутом" і мешканцям цих будиночків досягнуто компроміс — теплопостачальники за власний кошт установлюють у тамтешніх квартирах системи автономного опалення і, більш того, готують відповідну проектну документацію, коротше кажучи, - беруть на себе левову частку витрат за перехід даних квартир на опалення індивідуальне.

Є розпорядження ОДА щодо підготовки до опалювального сезону 2012-13рр. Що включає у себе весь спектр тепло, вода тощо. Адже вода замерзає, тому необхідно забезпечити міри від її замерзання. І підготовка житлового фонду безпосередньо це і утеплення вікон, під’їздів, ліквідація шпарин, ремонт дахів тощо. Сюди входить і підготовка Комбінату комунальних послуг, яке має забезпечувати належний стан доріг та тротуарів — тут заготовлено солі та піску на всі 100%. У наявності і відповідна дорожня техніка — хоч зараз готова посипати місто. Водопровідне-каналізаційне господарство також готово на 100%. "Світловодськпобут" практично також готовий до роботи — завершуються підготовчі роботи на котельні №2, точніше, по її мережам.

Наступний етап уваги — приготування комунального фонду — це управління освіти, культури, бюджетні установи. Ми контролюємо як самі цю підготовку, так іще цим займається Інспекція державного будівельного контролю (ДБК) з Кіровограду. Відтак, на час проведення розширеної наради 29 серпня було здано 100% паспортів у цю Інспекцію щодо житлового фонду і 100% споруди управління освіти. Назад після підпису (тобто, затвердження) прийшло близько 30% підписаних нею паспортів. Стоїть задача — до 15 вересня було все повністю перевірено.

Щодо будинків Єгорова 35, 37, Гагаріна 25, 27 на сьогодні досягнуто консенсусу — вже виконуються роботи по обладнанню тамтешніх квартир системами автономного опалення за рахунок і силами "Світловодськпобуту" та проектну документацію також готує він. Так що у своїх квартирах вони можуть затопити ще раніше 15 жовтня.

Віталій Асауленко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top