Неділя, 28 квітня 2024

^ Реклама ^
Освіта

На Кіровоградщині за шкільні парти сядуть майже на 300 першачків більше ніж минулого року

Ельза ЛещенкоПро це під час прес-конференції 27 серпня, присвяченої стану готовності закладів освіти області до нового навчального року, повідомила начальник управління освіти і науки ОДА Ельза Лещенко.
— Той факт, що у нинішньому році збільшилася кількість першачків, свідчить, що у регіоні намітилася позитивна тенденція до збільшення учнівського контингенту, — відзначила Ельза Лещенко.
^ Реклама ^

У минулому році в області функціонувало 48 освітніх округів, то нинішнього року їх кількість зросла до 54-х, які на сьогодні об’єднують 130 загальноосвітніх навчальних заклади.

Ельза Лещенко також відзначила, що до кінця нинішнього року передбачається збільшити кількість освітніх округів до 75-ти, що дозволить суттєво підвищити якість та рівень знань учнів, а також створити для них більш комфортні умови під час навчального процесу.

Як повідомила Ельза Лещенко, 3 навчальних заклади І-ІІ ступенів на сьогодні призупинили свою діяльність через відсутність учнів. У зв’язку з цим створення нових освітніх округів залишається вкрай актуальним питанням, адже на території області на сьогодні функціонує вже близько 200 малокомплектних шкіл. А підвищення якості освіти залишається одним з пріоритетних напрямків державної політики у галузі освіти.

— З тим, щоб забезпечити безперебійне підвезення учнів з навколишніх сіл до опорних шкіл в області успішно реалізується програма "Шкільний автобус". 30-го вересня до обласної серпневої конференції працівників освіти райони отримають ще 34 нових шкільних автобуси. На сьогодні підвіз учнів до навчальних закладів забезпечують 149 шкільних автобусів, — повідомила начальник управління освіти і науки ОДА.

Також, за словами начальника управління освіти і науки ОДА, відбулися позитивні зміни у системі оплати праці освітян. У нинішньому році середня заробітна плата працівників галузі збільшилася на 430 грн., з 1762 до 2192 грн.

— На сьогодні 79% шкільних комп'ютерів підключено до мережі Інтернет, а школи укомплектовані комп’ютерною технікою на 92,4%. Вже до кінця нинішнього року планується стовідсотково укомплектувати школи області комп’ютерами. Крім того, одним з першочергових завдань, які визначив голова облдержадміністрації Сергій Ларін, є вирішення питання облаштування внутрішніх туалетів у сільських школах області до кінця нинішнього року, — зазначила Ельза Лещенко.

Вона також повідомила, що на розвиток освітянської галузі області у нинішньому році з державного бюджету було виділено 32 млн. грн., що на 11 млн. грн. більше ніж минулого року.
— Це переконливо свідчить про те, що галузь освіти залишається пріоритетним напрямком державної політики, — відзначила Ельза Лещенко.

Також вона повідомила, що "Перший дзвоник" у школах області традиційно відбудеться 1 вересня і перший урок буде присвячений 130-річчю театру корифеїв ім. М.Л. Кропивницького.

Офіційний веб-сайт Кіровоградської обласної державної адмiнiстрацiї

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top