Вівторок, 23 квітня 2024
Влада

Діти — до школи, перевізники — ліквідовувати виявлені порушення

Діти — до школи, перевізники — ліквідовувати виявлені порушення15 серпня члени виконавчого комітету на своєму засіданні опрацювали близько 40 питань. Як завжди, певна їх частина з порядку денного потребує висвітлення.
Геннадій Френкель, начальник управління освіти, повідомив, що новий 2012-2013 навчальний рік в закладах освіти міста стартує 1 вересня (у суботу). Осінні канікули триватимуть з 29 жовтня по 4 листопада, зимові — з 29 грудня по 13 січня.


Загальноосвітні школи, дошкільні та позашкільні навчальні заклади до початку навчального року готові. Навчально-виховний процес забезпечуватиметься у приміщеннях 9-ти загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів (загальна кількість класів — 168, 16 груп продовженого дня), вечірньої загальноосвітньої школи та в 15-ти дошкільних навчальних закладах (100 груп). З 1 вересня п.р. харчуванням забезпечуватимуться учні 1-4 класів та пільгових категорій згідно з кошторисними видатками, передбаченими на ці цілі.

З-поміж іншого Геннадій Юрійович повідомив: цьогорічне нововведення — іноземна мова вивчатиметься з 1 класу.

З 21 червня по 9 липня у Світловодську тривала перевірка дотримання перевізниками договірних умов щодо перевезення пасажирів, а також виконання вимог законодавчих і нормативно-правових актів щодо забезпечення безпеки пасажирських перевезень та безпеки дорожнього руху.

На кожне порушення члени комісії складали акт, всі дані були опрацьовані, і кожному з перевізників ("Світловодське АТП-13507", ПП "Фаетон Плюс", ТОВ "Світ-Автолегіон", ФОП О. Кобцю) вказано саме на його недоліки, які, як наголосив доповідач з питання Олексій Лисенко, мають бути ліквідовані терміново.

Серед претензій — недостатня кількість транспортних засобів, невиконання графіків; на пільгові маршрути не завжди виходили машини достатньої місткості; не всі маршрутки відповідають стандартам по висоті салону, неналежний санітарний стан тощо.

Члени виконкому одноголосно затвердили місця дислокації сезонної виїзної дрібнороздрібної торгівлі плодоовочевою продукцією на території нашого міста. Отож, кавунами, цибулею, картоплею та іншими плодами та овочами можна торгувати на вулиці Леніна між будинками №25-27; на вулиці В.Бойка — біля будинку №2 а; а також на розі вулиці 9 січня та бульвару К.Маркса.

Тетяна ЗИМА

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top