Вівторок, 07 травня 2024

^ Реклама ^
Релігія

Храмове благословення

Разом із протоієреєм ВолодимиромРазом із протоієреєм ВолодимиромКандидат у нардепи по нашому 102-му мажоритарному виборчому окрузі Олександр Беляй свою виборчу кампанію у Світловодську розпочав із відвідання православної церкви
День 17 серпня можна вважати початком передвиборчої агітації одного із восьми офіційно зареєстрованих кандидатів у народні депутати. Хоча, власне кажучи, Олександр Беляй нікого за себе у цей день і не агітував — він скромно відвідав тимчасове приміщення Храму Введення Богородиці на вулиці Єгорова, поставив свічку, приклонився до ікони святої Матрони Московської з часткою її нетлінних мощів* та отримав благословення від настоятеля цього Храму протоієрея Володимира, який не вбачає, як він сказав по завершенню Богослужіння, у цьому кроці Беляя жодного передвиборчого піару.
^ Реклама ^

Він і раніше, повідомив протоієрей, чинив Богоугодну справу з відродження православних святинь на теренах своєї малої батьківщини. Зокрема, допоміг у будівництві Свято-Успенської православної церкви у селі Успенка, Онуфріївського району. Відтак протоієрей Володимир, називаючи прихожанина Беляя духовним воїном, сподівається, що він активно підтримає і будівництво Храму Введення Богородиці, яке розпочнеться незабаром (орієнтовно, на парку ім. Г.Т.Новікова, який нині поріс чагарниками на в’їзді у місто з боку Власівки). Тому настоятель вважає за Божий знак і Божу милість, коли такі люди йдуть у владу.
"Бо тоді є надія, що життя наших людей зазнає змін на краще", — підсумував він.

Натомість сам Олександр Беляй, повернувши нас до суворих реалій виборчих перегонів, наголосив, що відродження православних святинь на наших теренах, поруйнованих за роки войовничого атеїзму, чітко прописано у його передвиборчій Програмі, якої він дотримується і буде дотримуватись, незалежно від результатів жовтневих виборів.
"Адже, це так просто — жити за Законами Божими! Якби так робили всі люди — стали би непотрібні ані світські закони, ані різні кодекси, написання яких продиктовано передусім недовірою людини до свого ближнього", — підкреслив Олександр Беляй.

Храмове благословення
Олександр Беляй біля чудотворної ікони

*Блаженна Матрона народилась у 1885 році. З народження вона була не просто сліпою — у неї взагалі не було очей. Але Господь дарував їй духовний зір. Їй були відомі не лише людські гріхи та злочини, а й думки. Вона відчувала наближення стихійних і громадських лих. До неї здалеку йшли хворі і убогі. І навіть лежачих вона піднімала на ноги. Донині зберігаються численні свідоцтва про ті чудесні події… Перед своєю кончиною у 1952 році блаженна Матрона сказала: "Всі, всі приходьте до мене і розповідайте як живій про свою скорботу — я вас буду бачити і чути, і допомагати вам".

На правах політичної реклами

Фото: "Світловодськ-Інформ"

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top