Субота, 11 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Сергій Яременко: "Квартальні мають контролювати свою територію повністю"

Сергій Яременко: "Квартальні мають контролювати свою територію повністю"Минулої середи у будівлі Світловодського виконавчого комітету відбулася зустріч першого заступника світловодського міського голови Сергія Яременка із головами квартальних комітетів міста.
В першу чергу Сергій Олександрович повідомив присутнім про те, що в місті вже майже місяць працює спеціаліст із благоустрою управління ЖКГ, до обов’язків якого входить і контроль за дотриманням санітарних норм та елементарного порядку мешканцями приватного сектору. Це голова одного з квартальних комітетів, депутат міської ради Микола Сопільняк.
^ Реклама ^

Крім того Сергій Яременко зазначив, що віднині кожна відповідальна особа має чітко виконувати свою роботу і бути готовою відзвітувати за свою територію в будь-який момент.

— Питатиму жорстко, — попередив перший заступник. — Ви маєте контролювати свою територію повністю — від руху маршрутного транспорту до елементарного порядку у дворах.

Під час наради виникли певні питання до влади і з боку квартальних. Зокрема, щодо роботи дільничних.

— На жаль, їх всього п’ятеро на місто та район. Але найближчим часом ми забезпечимо їх приміщеннями, де вони зможуть постійно приймати громадян і спробуємо налагодити нашу спільну роботу, — зазначив Сергій Олександрович.

Мешканці Лісозаводського мікрорайону стурбовані тим, що через будівництво річкового терміналу вони фактично позбавлені підходу до Дніпра. На це запитання перший заступник відповів так:

— З представниками "Гермес-Трейдінґ" можна вирішити будь-яку проблему, тому я переконаний, що найближчим часом ми знайдемо вихід із положення і повернемо людям нормальний доступ до води.

Сергій Яременко: "Квартальні мають контролювати свою територію повністю"Виникло питання і стосовно функціонування та очистки дренажних систем міста, на що Сергій Олександрович доповів, що роботу по системах водовідведення вже розпочато, а всі наявні у місті дренажі будуть почищені.

Далі підняли тему наведення порядку на вулицях та у дворах особистих господарських ділянок. Зокрема, Микола Сопільняк зазначив, що лише за місяць складено 10 адмінпротоколів і накладено штрафи до 800 грн.

— Дивно те, що декому легше сплатити штраф, ніж прибрати за собою, — пояснив Микола Іванович, — але запевняю всіх, шановні, буде не так — будете і штраф платити, і порядок наводити.

Присутні дійшли згоди, що порядок у дворі і навколо — це справа особистого виховання кожної людини, адже у нормального господаря і скошена амброзія, і прибрана ділянка.

Цікаву тему підняла начальник Світловодського управління статистики Наталя Дрема, доповівши, що у Світловодську найгірша ситуація в області (порівняно з Кіровоградом, Олександрією та Знам'янкою — гірша в десятки разів) із адресною атрибутикою. Іноді у нас можна пройти через всю вулицю, так і не побачивши її назви на жодному будинку.

— Зробимо так, — зазначив перший заступник, — ми самі виготовимо атрибутику, роздамо людям за допомогою квартальних і дамо місяць на її розміщення. Хто цього не зробить — не ображайтеся, будете покарані.

"СВ",
Ігор КОТЛЯРОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top