Неділя, 05 травня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Звіт начальника управління Пенсійного фонду України в м.Світловодську та Світловодському районі Короткої Марії Григорівни про роботу управління в І півріччі 2012 року

Начальник управління Пенсійного фонду України в м.Світловодську та Світловодському районі Коротка Марія Григорівна. Фото Б.ДроздоваНачальник управління Пенсійного фонду України в м.Світловодську та Світловодському районі Коротка Марія Григорівна. Фото Б.ДроздоваРобота управління Пенсійного фонду України в місті та районі в І півріччі поточного року була спрямована на забезпечення реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо поліпшення пенсійного забезпечення громадян та завдань, визначених планом роботи на 2012 рік.
В звітному періоді до управління Пенсійного фонду України в місті та районі з усіх джерел фінансування надійшло 217965,5 тис. грн. При цьому власні надходження склали 61115,5 тис. грн., або 92,2% планових показників. У порівнянні з відповідним періодом минулого року власні доходи зросли на 3899,8 тис. грн., або на 6,8%.
^ Реклама ^

До спеціального фонду Державного бюджету надійшло 821,7 тис. грн. збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, або 131,5% планових показників.

За рахунок вищезазначених коштів забезпечено виплату пенсій та грошової допомоги з урахуванням їх підвищень 21172 пенсіонерам. Загальна сума видатків на пенсійні виплати та інші заплановані витрати склала 159176,2 тис. грн., що на 4458,3 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

Протягом І півріччя 2012 року управлінням Пенсійного фонду України в місті та районі призначено пенсії 415 громадянам, 746 особам проведені перерахунки пенсій з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення/попереднього перерахунку пенсії.

Внаслідок проведених перерахунків середній розмір пенсійної виплати в звітному періоді становив 1 247,68 гривень, що на 409,68 грн. перевищує встановлений прожитковий мінімум для непрацездатних осіб (838 грн.).

В звітному періоді зростання фонду оплати праці, на який нараховується єдиний внесок, склало в по місту та району 111,6%.

Від суб’єктів підприємницької діяльності — фізичних осіб спрощеної системи оподаткування в І півріччі надійшло 2816 тис. грн., або 89,3 відсотка планового показника, на стан надходження впливає, зокрема, зменшення чисельності фізичних осіб.

В І півріччі поточного року за рахунок реорганізації КП "Світловодський міський водоканал" заборгованість по єдиному внеску зменшилась на 1169,2 тис. грн., або на 35,5% до початку року і станом на 01.07.2012 року склала 2130,6 тис. грн.

Низькими темпами зменшується заборгованість по страхових внесках. В цілому з початку року вона скоротилась на 604,3 тис. грн., або на 6,3%.

Заборгованість з невідшкодованих фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій складає 18943,3 тис. грн., з якої 99,9 відсотків за підприємствами, що перебувають у процедурах банкрутства.

З метою погашення заборгованості до адміністративної відповідальності притягнуто 35 посадових осіб підприємств-боржників та накладено штрафів на суму 16,6 тис. грн., сплачено 14,5 тис. грн.
До органів Державної виконавчої служби для примусового стягнення передано вимог про сплату боргу на 1638,6 тис. грн., направлено до суду позовних заяв про стягнення боргів на суму 1041,5 тис. грн.

В звітному періоді стягнуто 178,5 тис. грн., або 12,6% коштів, які знаходяться на виконанні в органах державної виконавчої служби.

Одним із резервів виконання планових показників є надходження коштів від детінізації та легалізації трудових відносин. Відповідно до балансу трудових ресурсів кількість незайнятого населення складає 13258 осіб, а 336 страхувальників 1293 офіційно працевлаштованим громадянам встановили заробітну плату на рівні або менше мінімальної.

Спільно з соціальними партнерами проведено 327 спільних перевірок, за результатами яких виявлено 42 неоформлених найманих працівники (4 — у юридичних осіб, 38 — у фізичних осіб-підприємців), з яких залучено до сплати єдиного соціального внеску 13 осіб та 2045 особам роботодавцями збільшено заробітну плату. В результаті додатково від легалізації заробітної плати надійшло 7,3 тис. грн., а від підвищення заробітної плати — 88,82 тис. грн., що в середньому складає 43,4 грн. на одну особу.

Проведено 47 перевірки платників єдиного внеску. В результаті до бюджету Фонду додатково залучено 45,7 тис. грн. внесків та 186,4 тис. грн. штрафних санкцій. Питома вага перевірок, по яких виявлено порушення, в загальній кількості перевірок становить 66,0%.

Щомісяця до управління Фонду звітують понад 900 страхувальників, з яких в електронній формі з використання цифрового підпису — 449 осіб, що становить 48,5 відсотків загальної кількості.

Проводиться роз’яснювальна робота по запровадженню норм Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування". Управлінням Фонду в місті та районі проводились комплексні заходи по інформуванню населення щодо реформи системи пенсійного страхування. Так, було проведено 44 зустрічі в трудових колективах, на яких були присутні понад 740 працюючих громадян, 30 виїзних прийоми, на яких побувало 84 мешканців міста та району. На сторінках друкованих видань опубліковано 37 матеріалів, на міському каналі було проведено 1669 ефірних трансляцій, на студіях радіо вийшло в ефір 20 виступів. Протягом першого півріччя на "гарячі" телефонні лінії управління Фонду в місті та районі щодо реформування системи пенсійного страхування звернулося 506 осіб. Забезпечено постійне інформаційне наповнення веб-сайту головного управління Фонду в області, міськвиконкому, райдержадміністрації. Протягом першого півріччя у розділах сайту головного управління розміщено 20 та на сайтах міськвиконкому та районної державної адміністрації 23 інформаційних та роз’яснювальних матеріалів.

На виконання постанови правління Пенсійного фонду України від 21.02.2012 № 4-3 "Деякі питання удосконалення прийому та обслуговування осіб, що звертаються до органів Пенсійного фонду України" та з метою спрощення процедури отримання послуг в управлінні, скорочення строків та підвищення якості їх надання працює зал комплексного обслуговування громадян за принципом "єдиного вікна".

В звітному періоді до управління Фонду в місті та районі надійшло 24 письмових звернення громадян та звернулося на особистий прийом 98 осіб, на всі звернення надано обгрунтовані, вичерпні відповіді.

Здійснювалась аналітична та організаційна робота з питань кадрового менеджменту, підвищення кваліфікації працівників.

Підвищення якості обслуговування пенсіонерів, інших громадян, забезпечення реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо поліпшення пенсійного забезпечення, відкритості у роботі, покращення інформування населення щодо своєї діяльності і надалі будуть одними з пріоритетних напрямків в роботі управління Фонду в місті та районі.

Начальник управління Пенсійного фонду України в м.Світловодськ
Коротка М.Г.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top