Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Авто

Все таємне стає явним!

Все таємне стає явним!На жаль, дорожньо-транспортні події стали невід’ємною частиною нашого бурхливого життя.
Практично щодня на Кіровоградщині реєструються зіткнення автомобілів і наїзди на пішоходів, де в переважній більшості випадків винні самі пішоходи. Статистика показує, що традиційний стереотип "пішохід завжди правий» на перевірку виявляється пустим звуком.
^ Реклама ^

З початку року за участю пішоходів сталося 46 ДТП, в яких загинуло 10 і травмовано 37 осіб. З них 26 ДТП — з вини пішоходів. Як результат — 4 особи загинули, 22 — травмовано.

Кожний конкретний випадок аналізується співробітниками УДАІ УМВС України в Кіровоградській області, тим більше, що державтоінспекторам дуже часто доводиться довго розшукувати водіїв, які втекли з місця аварії. Що ж робити, якщо водію не поталанило, і він мимоволі став учасником ДТП? Перш за все, не намагатися втекти. Зникнення з місця ДТП вважається протиправною дією, тому потрібно негайно повідомити про подію в ДАІ, назвати свої дані і точно вказати місце аварії. Попри всю складність ситуації, не слід панікувати (практика показує, що водії торопіють, коли на місці аварії є загиблі або важко поранені). Намагайтеся тверезо оцінити обстановку і діяти так, як це обумовлено Правилами дорожнього руху. Від Ваших вчинків залежить визначення ступеня вини учасників ДТП. Передусім необхідно зупинитися і не рухати з місця транспортний засіб. Якщо є потерпілі, необхідно терміново надати їм першу медичну допомогу і викликати "швидку" Для правильної оцінки обставин аварії не можна переміщувати предмети, причетні до неї — це можуть бути скалки, різні осипи яких-небудь деталей автомобіля, що з’явилися в момент удару.

На вузьких вулицях, а також в місцях, де транспорт рухається щільним потоком, виникає необхідність звільнити проїзну частину. У цьому випадку в присутності свідків зафіксуйте місцезнаходження транспортних засобів, сліди на місці аварії, подбайте про їхнє збереження і організуйте об’їзд.

Важливий момент — фіксація свідків. Очевидці, які згодом можуть надати неоціненну допомогу співробітникам ДАІ, дуже часто до моменту їхнього приїзду вже порозходяться, і розшукати їх потом складно, а іноді — неможливо.

Ось приклад. Дорожньо-транспортна пригода сталася вночі 24 червня. Близько 3 год. 35 хв. в місті Кіровограді на вулиці 50 років Жовтня невідомий водій автомобіля Рено Логан рухаючись в напрямку вул. В. Пермська допустив наїзд на пішохода, який переходив проїзну частину дороги на нерегульованому пішохідному переході., після чого водій автомобіля місце пригоди залишив. На місце події негайно прибули працівники ДАІ. Оперативно відпрацювавши наявні версії, вже за декілька годин правоохоронці затримали транспортний засіб, за кермом якого знаходився 46-річнй житель міста Кіровограда. Внаслідок ДТП пішохід отримав тяжкі тілесні ушкодження та був доставлений до реанімаційного відділення Кіровоградської обласної лікарні.

25 червня близько 22 години в місті Олександрія на вулиці Героїв Сталінграду не відомий водій автомобіля Daewoo Nexia 1978 р.н. рухаючись зі сторони вул. Франко в бік вул. 6 грудня здійснив наїзд на пішохода 1939 р.н., який раптово вийшов на проїзну частину. Від отриманих тілесних ушкоджень пішохід загинув на місці пригоди. Водій автомобіля залишив місце пригоди. По гарячих слідах, завдяки вжитим пошуковим заходам, працівники ДАІ розшукали та затримали водія. Ним виявився 34-річний мешканець м. Олександрія.

Державтоінспекція Кіровоградської області нагадує, що ніколи не слід залишати місце дорожньо-транспортної пригоди, особливо за наявності постраждалих! За залишення місця дорожньо-транспортної пригоди у відповідності зі статтею 122-4 КУпАП передбачається накладення штрафу від п’ятнадцяти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб, а ось за ненадання допомоги людині, що перебуває в небезпечному для життя стані, статтею 136 Кримінального кодексу Україні передбачено відповідальність від накладення штрафу до позбавлення волі.

Наприкінці хотілося б побажати всім учасникам руху, щоб вони ніколи не потрапляли в неприємні ситуації на дорогах. Дотримуйтеся Правил дорожнього руху, чиніть по совісті, не забувайте про те, що все таємне стає явним. Хай на наших вулицях буде спокійно!

УДАІ УМВС України в Кіровоградській області
Фото: trial-news.ru

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top