Четвер, 18 квітня 2024
Події

Загальноміська хвилина мовчання у День скорботи

Загальноміська хвилина мовчання у День скорботиЗавтра, 22 червня у Світловодську відбудуться урочистості з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.
Рівно о 10:00 у Світловодську зупиниться рух транспорту, робота підприємств та установ, щоб хвилиною мовчання вшанувати пам'ять синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності…


Усі бажаючи можуть приєднатися до урочистостей. Так о 9:45 відбудеться врочиста хода з центральної площі міста до "Вічного вогню", де о 10:00 відбудеться урочистий мітинг.

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни — день пам'яті в України. Відзначається щорічно 22 червня, у день, коли німецька армія вторглася на територію СРСР/УРСР. Встановлений напередодні 60-ої річниці початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр, війни в історії українського народу, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника (всього ж загинуло понад 25 млн радянських громадян).

День встановлено в Україні згідно з Указом Президента України "Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні" від 17 листопада 2000 р. №1245/2000.

Богдан Дроздов
Фото: mk.mk.ua

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top