Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Кіровоградщина — лідер в Україні з актуалізації вкладників колишнього Ощадбанку СРСР

Кіровоградщина — лідер в Україні з актуалізації вкладників колишнього Ощадбанку СРСРВчора, 18 червня в облдержадміністрації відбулася прес-конференція начальника управління Національного банку України в Кіровоградській області Віктора Томашина і начальника філії — Кіровоградське обласне управління АТ "Державний ощадний банк України" Юрія Кабова.
Віктор Томашин і Юрій Кабов поспілкувалися із кіровоградськими медійниками про поточний стан реалізації в області президентської соціальної ініціативи стосовно повернення частини коштів вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР.
^ Реклама ^

За інформацією Віктора Томашина, станом на 15 червня в області 11 238 жителів Кіровоградщини отримали компенсаційну тисячу Сбербанку колишнього СРСР. Загалом в області із 176 тисяч вкладників, які не отримали компенсаційні кошти в межах проіндексованих заощаджень у 2008 році, актуалізувалися більше 72 тисяч. У загальноукраїнському рейтингу, за рівнем актуалізації, область займає 1 місце. Начальник управління Національного банку України в Кіровоградській області наголосив, що актуалізація вкладників, а також виплата компенсаційних коштів триває в плановому режимі, співробітники справляються із своїми обов’язками, оперативно вирішують усі проблемні питання від 1-2 годин до однієї доби.

Начальник філії — Кіровоградське обласне управління АТ "Державний ощадний банк України" Юрій Кабов проінформував, що сьогодні на рахунки філії надійшло близько 24 мільйонів гривень на виплату вкладів, а також 486 тис. гривень для сплати спадкоємцям вкладників, які померли у 2005 — 2011 роках і не отримали компенсацію втрат від знецінення грошових заощаджень протягом 2005 — 2009 років, а також померлих у 2012 році. Надійшло також більше 31 тисячі платіжних Національних карток, на рахунок яких безпосередньо нараховуються компенсаційні виплати. Юрій Кабов особливо наголосив, що філія Ощадбанку усіляким чином сприяє у отриманні компенсаційних виплат, і більшість громадян старшого покоління із розумінням сприймають отримання Національних карток. Проте він наголошує, що громадяни повинні протягом трьох днів актуалізувати саму картку, здійснивши з нею будь-яку операцію. У іншому разі картка буде заблокована. Картка також автоматично блокується, якщо вкладник протягом трьох днів не отримає її в банку і не актуалізує, що перешкоджає зловживанням.

Сьогодні у філіях Ощадбанку йде активний процес актуалізації мешканців Кіровоградщини від 69 років і молодших. Аналітики банку розрахували, що динаміка процесу актуалізації свідчить, що до початку жовтня в області повинні актуалізувати всі категорії громадян, які мають право на отримання компенсаційних виплат вкладникам Сбербанку колишнього СРСР.

Офіційний веб-сайт Кіровоградської обласної державної адмiнiстрацiї

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top