Неділя, 05 травня 2024

^ Реклама ^
Події

Мітинг за мову

Мітинг за мову
Аби відчути себе повноцінною нацією, представник газети "Світловодськ Інформ" побажав тутешнім гречкосіям "підхопити бацилу" великодержавного шовінізму.
15 червня 2012 року. І знов до постаменту українського Поета і Пророка Тараса Шевченка в однойменному парку прийшла не чисельна кількість більш-менш нормальних українців. Цього разу — висловити протест проти закону, який просувають у Верховній Раді московіт Ківалов та генетично-понівечений українець Колісніченко.
^ Реклама ^

Представники ВО "Свобода", "Батьківщина", КУН, "Фронту змін", просто, свідомі люди говорили про недопущення ухвалення цього антиукраїнського закону, розробленого в головній "вишці" Тюрми народів, тобто, у Кремлі. Не оминув мовити слово і присутній на цьому мітингу-протесті представник нашої газети… Головна причина такої малочисельності мітингарів, сказав він, у тому, що українці весь час наче виправдовуються, що вони мають право на свою державу, на свою мову, Церкву тощо. А той, хто виправдовується, підкреслив газетяр, в очах пересічного обивателя виглядає таким собі слабачком. А обиватель, тобто, наші людці з яких московський царат та комуно-садизм сотні років вихолощували почуття національної гідності, до слабачків не потягнеться. Тому, продовжив газетяр, присутні тут можуть скільки завгодно толерантно теревенити про захист рідної мови, культури тощо — народ до них не потягнеться з причини вищеназваної. А для того, щоби докорінно змінити на краще ситуацію, він їм жартома побажав "підхопити бацилу" великодержавного шовінізму. Ну, наприклад, затямити, що на півночі проживає не "старший брат" українця, а молодший. А називається та сторона насправді не Росія, а Московія (тобто, колишня факторія київських князів з заготівлі хутра) — як і називалась власне вона аж до часу початку правління їхнього царька Пєтра, який і вкрав її (назву) у України-Русі — як і прапор у голландців, перевернувши його до гори ногами (так, як це роблять сатаніти, перевертаючи Розп’яття)… І мова їхня — не мова взагалі, а діалект, утворений на основі давньоукраїнської та щедро здобрений монголо-татарським матюччям та чухонським белькотінням. А їхня військова доблесть (і колишня, і нинішня), на відміну від українського героїзму і звитяги (приклади — козаччина та бандерівщина), ґрунтуються насамперед на ординській масовості (кодлом на одного), без найменшого жалю до своїх же солдатів, до того ж — підперта для надійності ззаду багнетами та кулеметами, бо дременуть "нєпабєдімиє" як зайці… І от, коли українці на своїй Богом дані землі відчують свою зверхність, тоді і заживуть як нормальні європейські нації. Адже, треба бути свідомим, що з волі Всевишнього (бо ніхто ж і не думав-не гадав, що рухне Імперія зла СССР, на уламках якої постане Україна) Великій Україні таки доведеться брати під захист своїх здичавілих тисячолітньої тиранією молодших братів (які-не-які, а таки ж брати), коли завалиться остання Імперія зла Московія, долучивши під свій протекторат її землі аж до Сибіру з Уралом та відродивши благословенну Київську Русь зі стольним градом Києвом у центрі. І з єдиною державною мовою — українською! Задля здійснення цього пророцтва газетяр і побажав присутнім нести цю українську зверхність у маси заради їхнього ж (мас) блага…

А вже опісля "свободівець" Володимир Іванець зачитав резолюцію мітингу (додається), направлену на захист рідної мови, яку і було одностайно прийнято.

Мітинг за мову

Мітинг за мову

Мітинг за мову

Мітинг за мову

Мітинг за мову

Мітинг за мову

Мітинг за мову

Мітинг за мову

Мітинг за мову

Мітинг за мову

Мітинг за мову

м. Світловодськ
Кіровоградська область

Резолюція учасників мітингу-протесту від 15 червня 2012р.

Ми, члени Комітету Опору диктатурі, представники об’єднаної опозиції "Батьківщина", члени політичних партій ВО "Свобода", ВО "Батьківщина", "Фронт Змін", "КУН", "Народний Рух України" Світловодська висловлюємо рішучий протест проти ухвалення антиукраїнського закону "Про засади державної мовної політики" від Ківалова — Колісніченка № 9073 від 26.08.2011р., яким порушено Конституцію України.

Це свідчить про відкрите знищення української нації, витіснення українців з їх прадавніх земель. Закликаємо всіх українців: проявити людську гідність, згуртовано, всією громадою, чинити опір, проводити акції протесту, не розмовляти московською, не слухати, не дивитися московські радіо і телепрограми.

Закликаємо депутатів місцевих рад, не виділяти жодної копійки на поширення російськомовної продукції, на підтримку культурних центрів і навчальних російськомовних закладів.

Закликаємо громаду міста висловлювати акціями протесту недопущення ухвалення антиукраїнського законопроекту у другому читанні.

Прийнято одноголосно.

Резолюцію підписали представники політичних партій:
ВО "Свобода" Іванець В.Я., Повалій В.А.
ВО "Батьківщина" Гончаренко Т.І.
"Фронт Змін" Короткий В.А., Медяник О.Г.
"Кун" Войтенко А.І.
"Народний Рух України" Мотуз В.М., Михайлов С.В.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top