Вівторок, 23 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Газові лічильники — даром

Газові лічильники — даромОстанні тиждень-півтора у квартирах багатьох світловодців на адресу газівників тутешнього УЕГГ тільки й чутно: "дякуємо" та "спасіба". Бо такої "халяви" годі й шукати.
Приємним сюрпризом для мешканців понад півтисячі світловодських квартир стала установка приборів обліку спожитого газу. Безкоштовно! І це економія не якихось там 10-20 гривень — нині така процедура, з урахуванням складності роботи та вартості самого лічильника, коштує від 1200 гривень, повідомив нам начальник Світловодського УЕГГ Володимир Шаповал, до якого ми звернулися аби він прокоментував причини неабиякої щедрості газівників…
^ Реклама ^

За його словами, НАК "Нафтогаз України", у підпорядкуванні якого знаходяться газові господарства країни, віднайшов додаткові кошти, головно, за рахунок тарифу на транспортування блакитного палива, для реалізації власної Програми на виконання Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу". Таким чином, зазначив Шаповал, у Кіровоградській області (за Україну в цілому він не в курсі) і в Світловодську, зокрема, було вирішено безкоштовно встановити газові лічильники у квартирах, які офіційно обладнані газовими плитами і газовими колонками (квартири без останніх цього разу виявились у "прольоті")

Декілька "газових" бригад, встановлюючи за день до восьми таких лічильників, вже практично виконали цю Програму у нашому місті. Після чого, продовжив головний газівник, буде підбито своєрідний підсумок: у скількох квартирах від запланованого ці прибори обліку установлено, а у скількох цього зробити не вдалося — може в тій чи іншій квартирі ніхто не проживає, а може хто й відмовився…

Згідно того ж таки вищезгаданого Закону, такі квартири будуть відключатися від газопостачання. Але відмов, підсумував Шаповал, поки що не було. Воно й дивно — хто ж буде відмовлятися від такої даровизни, яка, до того ж, дозволить плату за "комуналку" помітно заощаджувати?

Віталій АСАУЛЕНКО
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top