Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Події

Відкритий лист-звернення до Світловодського міського голови та депутатів Світловодської міської ради

До нашої редакції з офіційним листом звернувся начальник “КП Архітектурно-виробниче бюро" Корній Якович Кузьменко.
У своєму зверненні Корній Якович зазначив: "Просимо Вас, відповідно до статті "На засіданні виконавчого комітету", яка вийшла в газеті "Світловодськ вечірній" №39-40 від 17 травня 2012 року, під заголовком "Існування КП "Архітектурно-виробниче бюро" під великим питанням" для різнобічного освітлення цього питання, розмістити наш відкритий лист-звернення до Світловодського міського голови та депутатів Світловодської міської ради".
Ми виконуємо прохання Корнія Яковича, та розміщуємо його лист-звернення, а також копію статті (читай. нижче) "На засіданні виконавчого комітету" від 17 травня 2012 року.
^ Реклама ^

Відкритий лист до Голови Світловодської міської ради та депутатів

В газеті "Світловодськ вечірній" № 39-40 від 17 травня 2012 року вийшла стаття під назвою: "На засіданні виконавчого комітету", в якій йшлося про хід чергового засідання міськвиконкому. Серед інших питань порядку денного, розглядалося і питання існування-ліквідації комунального підприємства "Архітектурно— виробничого бюро" (далі — КП "АВБ" або Бюро, ред.).

Коллектив КП "АВБ" адресує цей Відкритий лист представникам влади, маючи на меті захистити інтереси своїх працівників та висвітлити істинні факти. Заздалегідь Вам вдячні, і віримо, що неупереджено вислухавши іншу сторону, Ви встановите справедливість.

Перш за все, ми, колектив Бюро, хотіли б вибачитись перед членами виконкому, заступником міського голови та всією громадою міста за свого коллегу, пана С. Батяшова, за те, що він вкотре намагається втягнути представників міської влади в розбрати, обчорнити КП "АВБ" та його керівника Кузьменка К.Я.

Працівники КП "АВБ" обурені так званими "фактами", якими оперував доповідач з нашого питання, головний архітектор Сергій Батяшов.

По перше, саме головний архітектор останні 3 роки свідомо блокує роботу Бюро, не передаючи останньому жодної заявки на проектування, які надходять від міськвиконкому та громадян міста, пояснюючи це тим, що "це не входить в його повноваження".

По друге, він відмовляється підписувати технічну документацію. Попри це, КП "АВБ" працює: тільки за 2011-й рік розроблено понад -20 містобудівних умов та обґрунтувань; 3 містобудівні розрахунки; два будівельних паспорти; 7 декларацій на початок будівництва громадських приміщень; 13 декларацій на введення в експлуатацію житлових приватних будинків; 7 декларацій на введення в експлуатацію громадських приміщень; 8 проектів будівництва та капітального ремонту; 15 проектів відведення; 44 технічної документації. Всього за 2010-2011-й роки підготовлено понад 90 проектів рішень.

По третє, заява пана Батяшова про те, що замовлення проходили через приватних підприємців, абсолютно не відповідає дійсності. Ці "міфічні" замовлення просто не існують в природі, тому що за останні роки архітектор не надав на Бюро жодної заяви.

Також, наголошуємо на тому, що працівники КП "АВБ" — це не працівники державної структури. Бюро не фінансується з бюджетних джерел і боргів перед бюджетом не має. Нагадуємо про це, в першу чергу, шановному колезі — головному архітектору С. Батяшову, який, згідно займаної посади, повинен би це добре знати.

І четверте. Від реклами (надходжень від неї) Бюро взагалі не має ніякого прибутку. Всі кошти, отримані від реклами, йдуть до місцевого бюджету. Працівники КП АВБ займаються нею на громадських засадах, тобто безкоштовно. До речі, хотілося б навести лад і в цьому секторі.

Залишається без відповіді ряд важливих запитань:
— хто повинен забезпечувати роботою Бюро, засновником якого є міська рада?
— За які противоправні дії на С. Батяшова відкрита судова справа "по корупції"?
— На яких підставах головний архітектор отримує кошти за підготовку проектів рішень під виглядом "благодійних внесків", які йдуть на рахунок ГО "Спілка архітекторів"?

І головне питання:
— С. Батяшов так наполегливо намагається вдруге ліквідувати існуюче Бюро, — чому йому так потрібно створення нового КП "Архітектурно планувальне бюро"? Чому саме зараз ми стали неугодні?

І наостанок. Замість того, щоб приносити користь громаді, ми ходимо по судах (коллектив КП "АВБ" виграв суд у С.Батяшова, а саме – справу: "Про захист ділової репутації та стягнення моральної шкоди"), депутатських комісіях, кабінетах керівників структурних підрозділів.

На протязі останніх років ми не одноразово звертались до міського голови та його заступників з проханням допомогти в вирішенні питання взаємодії та порозуміння колективу з головним архітектором. Це потрібно всім, і в першу чергу – жителям нашого міста. Крім того, незалежно від прийнятого рішення – буде нове Бюро, чи залишиться старе, керівникам міста необхідно визначити для нього місце в функціональній структурі міськвиконкому.

На разі в Бюро працює комісія по виявленню можливих порушень. Ми віримо, що вона в усьому розбереться, не піддасться тиску з боку пана Батяшова та зробить власний, справедливий висновок.

На сьогодні Бюро є, воно працює і намагається виконувати зобов’язання перед своїми замовниками, попри всі штучно створені перешкоди.

З повагою колектив комунального підприємства "Архітектурно-виробниче бюро"


Відкритий лист-звернення до Світловодського міського голови та депутатів Світловодської міської ради


Існування КП "Архітектурно-виробниче бюро" під великим питанням

Поза планом присутні розглядали питання "Про ліквідацію КП "Архітектурно-виробниче бюро" та створення КП "Архітектурно-планувальне бюро". Доповідач з питання Сергій БАТЯШОВ, головний архітектор міста, повідомив: ця структура за 3 роки не зробила жодного проекту будівництва чи прибудов чи якихось забудов приватного сектору; не здано жодного акта закінченого будівництва тощо. Всі замовлення проходили через приватних підприємців, які одночасно були працівниками цієї ж державної структури, і перебували на території комунального підприємства. Олександр СИЧ, заступник міського голови з питань ЖКГ, додав: за 2011 рік збитки за поточні витрати склали 17 тисяч гривень бюджетних коштів.

Зацікавилися присутні і рекламою та надходженнями від неї. Всі дійшли висновку: треба негайно провести інвентаризацію та навести у цьому секторі лад. Сьогодні місто за розміщення реклами отримує 30 тисяч гривень на місяць, але це, переконаний С. Батяшов, утричі менше. На що Сергій Олександрович зазначив: "Наведемо лад — вважайте, отримали кошти на відновлення освітлення на якійсь з вулиць міста".

Отож, члени виконкому одноголосно схвалили та винесли на розгляд Світловодської міської ради питання ліквідації та створення іншого комунального підприємства, на що, на їхню думку, вистачить 2 місяці. Тепер слово — за депутатами.

"Світловодськ вечірній" №39-40 від 17 травня 2012 року

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top