Субота, 18 травня 2024

^ Реклама ^
Надзвичайні пригоди

Будьте обережні на водоймах!

Будьте обережні на водоймах!
Неймовірно спекотна погода, що встановилась на території області останнім часом, змушує шукати бажаної прохолоди біля численних ставків, річок, струмків. Пляжі стали чи не найбагатолюднішими місцями о цій порі, не зважаючи на те, що не всі з них офіційно відкриті, тобто перевірені відповідними службами.
До всього, розпочалися шкільні канікули, подарувавши учням масу вільного часу, який вони прагнуть також провести якомога ближче до води. Проте, відпочиваючи біля водойм, люди не завжди пам’ятають про обережність і необхідність дотримання правил безпеки.
^ Реклама ^

Більше 10 осіб загинули на водоймах області у квітні-травні цього року. Частою причиною загибелі у воді є невміння плавати, перевтома, перегрівання, переохолодження, алкогольне сп’яніння. Тому звертаємось до громадян з проханням не випробовувати долю, берегти своє здоров’я й життя і дотримуватися наших рекомендацій:
— не допускайте купання дітей наодинці;
— не дозволяйте пустощів та грубих ігор з притопленням;
— не купайтесь після тривалого перебування на сонці, після вживання алкогольних напоїв та у місцях, де ви не знаєте глибини й дна водоймища.

Втім, фахівці називають і іншу причину загибелі у воді: спочатку самовпевненість, а потім — страх. Причому відомо, що і в першому, і в другому випадку часто рятують знання. Тож пам’ятайте про ці правила, дотримуйтесь їх і вимагайте цього від своїх дітей.

Прес-служба ТУ МНС в області
Фото із архіву Богдана Дроздова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top