Четвер, 09 травня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Процедурою банкрутства в області охоплено 227 підприємств

Віктор СерпокриловПро це повідомив заступник голови ОДА Віктор Серпокрилов під час засідання обласної комісії з питань санації, реструктуризації та банкрутства підприємств.
Як поінформував Віктор Серпокрилов, станом на 1 квітня 2012 року процедурою банкрутства охоплено 227 підприємств області, що на 14 підприємств менше ніж на початку нинішнього року. З них, 176 підприємств знаходяться у ліквідаційній процедурі (77,5%), 24 підприємства – розпорядження майном (10,6%), 11 підприємств — у стадії санації (5% від загальної кількості). По 16 підприємствам порушено впровадження (7%).
^ Реклама ^

Із загальної кількості підприємств-банкрутів 16 підприємств є суб’єктами державної власності, або такими, що мають у статутному капіталі частку державної власності більше 25%.

Головною проблемою й одним з основних напрямків роботи комісії, як зазначив Віктор Серпокрилов, є вирішення проблеми із заборгованості підприємств перед працівниками по заробітній платі, а також податкового боргу та боргів підприємств перед пенсійним фондом, що є характерним для підприємств-банкрутів та негативним чином впливає на загальну економічну ситуацію деяких територій регіону.

Заступник голови ОДА повідомив, що із загальної суми заборгованості по заробітній платі 43,4 млн. грн., що утворилася в області, 33,2 млн. грн. (майже 70% від суми боргу) припадає саме на підприємства-банкрути.

Станом на 1 квітня вагома частка заборгованості із заробітної плати (19 млн. грн.) припадала на ЗАТ Олександрійська філія "Енерговугілля".

З початку 2012 року вдалося скоротити заборгованість на двох підприємствах-банкрутах — "Кіровоградське будівельно-монтажне управління №5" та "Світловодський комбінат твердих сплавів та тугоплавких металів" — на загальну суму 840,1 тис. грн.

У той же час у березні було допущено зростання заборгованості на 4-х підприємствах-банкрутах на суму 126 тис. грн. (Кіровоградський кар’єр — 15 тис. грн., "Віра-Сервіс" — 103 тис. грн., "Теплоелектроцентраль" м. Олександрія — 3,3 тис. грн., ЗАТ "Енерговугілля" — 3,9 тис. грн.).

Утворили заборгованість також підприємство "Автосвіт" — 10,7 тис. грн., сільськогосподарський виробничий кооператив "Престиж" (Гайворонський район) — 11,5 тис. грн. та гайворонське комунальне підприємство "Водопровідно-каналізаційне господарство" — 79,3 тис. грн.

Серед підприємств державного сектору економіки заборгованість складає 3 млн. грн. (15% із загальної суми заборгованості по заробітній платі). Це — Світловодський завод "Калькулятор" (2,4 млн. грн.) та Світловодський комбінат твердих сплавів та тугоплавких металів — 600 тис. грн.

Податковий борг підприємств по податках та зборах, фінансових санкціях, пенях та штрафах до державного та місцевих бюджетів області станом на 1 квітня нинішнього року становив 302 млн. грн., з них — по підприємствах-банкрутах — 93,2 млн. грн.

У зв’язку з цим, заступник голови ОДА Віктор Серпокрилов звернувся до арбітражних керуючих з проханням підготувати та надати на наступне засідання обласної комісії з питань санації, реструктуризації та банкрутства підприємств області детальну інформацію про дебіторську та кредиторську заборгованість підприємств-банкрутів — з метою вирішення зазначеної проблеми.

Офіційний веб-сайт Кіровоградської обласної державної адмiнiстрацiї

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top