Субота, 27 липня 2024

^ Реклама ^
Культура

Дитяча музична школа звітувала про свої здобутки

Дитяча музична школа звітувала про свої здобутки4 квітня в міському Палаці культури відбувся звітний концерт Світловодської дитячої музичної школи, який став справжнім святом музики, що його подарували світловодцям юні музиканти та їх викладачі.
Без сумніву, творчий звіт вихованців та викладачів цього шанованого мистецького закладу перед батьками та громадськістю міста вкотре продемонстрував, що Дитяча музична школа була і залишається невичерпним джерелом творчості, таланту і натхнення, тим культурним осередком, де юні музиканти можуть особисто долучатись до високого мистецтва, гармонійно та всебічно розвиватись.
^ Реклама ^

І, звичайно, здобувати високий рівень музичної майстерності, свідченням чого є значна кількість призових місць, здобутих вихованцями школи на конкурсах виконавської майстерності різного рівня — від обласного до Міжнародного.

"Будь-який конкурс, — говорить директор музичної школи Тетяна Рудь, — це арена боротьби, місце обміну досвідом, знаннями. З року в рік росте чисельність учасників конкурсів, складність програм та якісний рівень їх виконання."
Проте, не зменшується кількість призових місць, здобутих на цих конкурсах вихованцями світловодської музичної школи. Про що свідчать і результати різного роду конкурсів, що відбулись цієї весни.

Так, Міжнародний фестиваль-конкурс музики "Золота ліра", що проходив у Дніпропетровську, приніс школі чотири призових місця. Їх здобули: в номінації "Фортепіано" — учениці І. Глінкіної Василина Крищук та Яна Давидова (друге місце) та учениця Т. Рудь Оксана Антоненко (третє місце), в номінації "Дуети. Ансамблі." — друге місце виборов камерний дует Влада Єременко та Олександр Василевський (викладачі О.Колісниченко, І. Дороніна).

Гідно виступили юні світловодці і на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі гри на народних інструментах "Провесінь", де перемогу здобули Влад Вергун (викладач Н. Шкурат) та Златослава Андріанова (викладач С. Петрашик), які вибороли друге та третє місце відповідно, а дипломантами фестивалю стали Олександр Скринько, Ігор Міщенко та Антон Гончаров.

Відзначено було учнів школи і на обласному конкурсі юних композиторів ім. Ю.Мейтуса, де друге місце посів Павло Поляков (викладач С. Животовська), третє — Рая Баскоєва (викладач Г. Кошеленко), ще двоє учнів школи отримали грамоти від конкурсного журі: Влад Вергун — "за втілення класичних традицій" та Вікторія Доненко — "за вдалий дебют".

Дитяча музична школа звітувала про свої здобуткиІ, традиційно, на високому рівні юні музиканти захистили честь школи на обласному конкурсі виконавської майстерності учнів "Паросток" де в номінації "фортепіано" переможницею стала Оксана Антоненко (викладач Т. Рудь), а учениці І. Глінкіної Василина Крищук та Яна Давидова здобули третє призове місце. В номінації "народні інструменти" (ансамблі) кращими стали: тріо баяністів (викладач С. Животовська) — друге місце, дует гітаристів Влад Вергун та Головатюк Роман (викладач Н. Шкурат) — третє місце та ансамблі бандуристів під керівництвом С. Петрашик: ансамбль старших класів — посів друге місце, молодших класів — третє місце. В номінації "вокально-хорове виконання" (сольний спів) кращими стали Раїса Метакі (друге місце) та Наталія Передерій (третє місце) викладач О. Петраківська, концертмейстер Л. Павленко. Струнно-смичковий ансамбль (старша група) — керівник Маланчій, концертмейстер Л. Павленко, посів друге місце в номінації "струнно-смичкові інструменти" (зведені струнні ансамблі), а оркестр духових інструментів під керівництвом В. Аблаєва виборов друге місце в номінації "духові та ударні інструменти" (оркестр духових інструментів). І, врешті, в номінації "музично-теоретичні дисципліни" (сольфеджіо), кращими стали: учні С. Животовської: Павло Поляков (друге місце) та Роман Полтавець (третє місце); Н. Явдик — Марина Крищук (третє місце); Г. Кошеленко: Андрій Шевченко, Раїса Баскоєва (третє місце) та Влада Єременко (диплом учасника).

Залучитись до світу прекрасного та послухати виступи переможців усіх зазначених конкурсів, світловодці мали змогу під час звітного концерту дитячої музичної школи. Звертаючись до присутніх у залі, директор школи Тетяна Рудь зазначила:
"Я пишаюсь нашими талановитими і працелюбними вихованцями та їх учителями, які допомагають розвинути природні здібності своїх учнів, намагаються віддавати якнайбільше тепла своєї душі та знань. Велика подяка батькам. Без вашої активної участі, піклування, щирої допомоги діти б не досягали таких вершин."

Тож, привітаємо викладачів та вихованців музичної школи із високими цьогорічними здобутками та побажаємо їм високих творчих злетів і в майбутньому.

Олена Єрунова,
Ігор Котляров (фото).
  • Нравится
  • 5

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.


Партнери:


Top