Вівторок, 23 квітня 2024

^ Реклама ^
Спорт

Світловодські баскетболісти націлені на перемогу у ВЮБЛ-2000

Світловодські баскетболісти націлені на перемогу у ВЮБЛ-2000Заключний, шостий тур групового етапу чемпіонату Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги (ВЮБЛ) України серед юнаків 2000-2001 років народження у третій групі 24-25 березня пройшов у Кіровограді.
Окрім господарів його учасниками стали лідери чемпіонату — баскетболісти світловодської КДЮСШ, а також юні баскетболісти маріупольського "Азовмаша" та Алчевська. Якщо у перемозі світловодчан мало хто сумнівався (до цього туру вони мали 100-відсотковий результат: 14 ігор — 14 перемог), то відносно кіровоградців, які посідали п’яту сходинку у групі, такої переконливості не було.
^ Реклама ^

Але все ж таки, останні дві перемоги виїзного туру, давали підстави на оптимістичні сподівання і вони виправдалися. Підопічні Андрія Бабенка у першій грі не залишили каменя на камені від суперників з Маріуполя — 48:16, а у другій виграли в алчевців — 38:24. Але дві перемоги БК "Кіровоград — 2000" не вплинули на місце у турнірній таблиці чемпіонату, які так і залишилися на п’ятому місці, в той час як до півфіналу виходить перша четвірка.

Не мали жодних проблем із суперниками Світловодські баскетболісти, які довели перевагу в обох зустрічах більш ніж удвічі. В Алчевська вони виграли — 50:24, а в азовмашівців — 64:31.

Хоча, як зізнався сам наставник світловодчан Володимир Лисак, найбільше його зараз турбує інше питання. За два тижні відбудуться півфінальні матчі з суперниками інших двох груп. Сумнівів у тому, що його підопічні вийдуть у фінал він не має. Команда завдяки підтримці спонсора в особі власника торгової марки "Королівський смак" Віктора Короля, який полюбив баскетбол і всіляко допомагає команді, все більше прогресує, радує гарною грою і стабільно високими результатами. Володимир Лисак переконаний: його вихованці мають всі шанси вперше в історії виграти ці змагання. Раніше юні світловодські баскетболісти 1994 р.н. чотири рази виходили до фіналу ВЮБЛ, ставши навіть одного разу срібними призерами. І сьогодні як ніколи за умови, що Федерація баскетболу України прийме рішення провести фінальну частину у Світловодську, в рідних стінах вони матимуть всі шанси поборотися за чемпіонське звання.

Тому, користуючись нагодою, він звертається до губернатора Сергія Ларіна — небайдужого до спорту, який сам пройшов радянську баскетбольну школу, посприяти у вирішенні цього питання. Це дасть ще більший поштовх у розвитку баскетболу на Кіровоградщині.

Євген Савранський
Спорт-Центр

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top