Вівторок, 23 квітня 2024
Події

Увага, клон!

В.С.Павлов. Фото Б.ДроздоваВ.С.Павлов. Фото Б.ДроздоваШановна громада міста! Виникла необхідність дати відповідь на запитання громадян: куди поділось Об’єднання громадських організацій "Громадська Рада м. Світловодська" та, що це за "Громадська рада при міськвиконкомі", яку очолює Н.Мальцева?
Відповідаємо — Об’єднання громадських організацій "Громадська Рада м.Світловодськ" ніде не ділось, воно на місці! Ми взяли невеличкій тайм-аут для перепочинку та перегляду деяких форм нашої роботи у зв’язку із діями міської влади по формуванню клонової організації "Громадська рада при міськвиконкомі".


Клонова тому, що повторює назву вже існуючої "Громадської ради". Завдання та цілі формування цієї організації можуть бути зрозумілими вже в самій назві — "при міськвиконкомі". Положення про цю організацію затверджувалось на засіданні міськвиконкому. Ідея формування цієї організації виникла у деяких керівників невеличких громадських організацій, які потребували додаткової трибуни для вираження своїх ПІАР-заходів, про які ми попереджали на протязі двох останніх років.

Ми неодноразово пропонували, через ЗМІ, в зверненнях, об’єднатись невеличким громадським організаціям з нами, щоб разом відстоювати інтереси громади, але це не входило в їх плани. Ми, також, попереджали, що формування клонової організації не впорядкує роботу із громадою міста, а внесе деякий дисонанс у цю роботу, тому що Об’єднання громадських організацій "Громадська рада м. Світловодськ" вже об’єднує всі великі громадські організації міста.

Наша відмінність полягає у тому, що Об’єднання громадських організацій "Громадська рада м. Світловодськ" є зареєстрованою у держреєстратора організацією та у своїй діяльності не підзвітна ні міськвиконкому, ні іншій керівній організації, керується Статутом та Законами України!

Особливу підтримку ініціаторам формування громадської ради при міськвиконкомі проявила секретар міськради. Бажано було б нагадати Клімчук З.М., що робота з громадськими організаціями це не керівництво школою. Потребує досвідченого фахового підходу, кропіткої повсякденній роботи, та не допускає емоційного ставлення.

При запрошенні наших представників до роботи ініціативної групи, ми пропонували керівництву міста провести установчі збори з допомогою квотування делегатів залежно від чисельності кожної громадської організації. Це надало би змогу уникнути такого явища, коли більша кількість малих громадських організацій з малою чисельністю членів, не більше 3-5, буде мати вирішальний голос порівняно з меншою кількістю громадських організацій, але з великою чисельністю членів. У такий спосіб було б зрозуміло, хто дійсно представляє інтереси більшості громади міста. Але керівництво міста та керівники невеличких організацій не погодились на наші пропозиції. Таким чином, думка Об’єднання громадських організацій, що представляють основну більшість населення міста, не була врахованою, тому що це не відповідало цілям формування Громадської ради при міськвиконкомі.

Враховуючи відмінності між Об’єднанням громадських організацій "Громадська Рада м. Світловодська" та "Громадська рада при міськвиконкомі", громада міста сама зробить висновки, кому та для чого потрібно було вносити розбрат у роботу громадських організацій формуванням клонової організації!

На користь справі така діяльність керівництву міста не пішла. Можна посилатися на постанову КМУ з цього питання, яке розповсюджується на адміністративну вертикаль, а для місцевого самоврядування носить лише рекомендаційний характер. Але про доцільність формування додаткової громадської організації при міськвиконкомі думати ініціаторам не хотілось, тому що потрібна була альтернатива незалежному Об’єднанню громадських організацій "Громадська рада м. Світловодськ". Тому зараз здійснюються заходи по виключенню Об’єднання громадських організацій "Громадська рада м. Світловодськ" із участі у розгляді та проведенні міських заходів, на які запрошуються члени цього Об’єднання, але в якості керівників окремих організацій як самостійних. Для підняття рівня сформованої організації замовчуються ініціативи Об’єднання громадських організацій: про реорганізацію діяльності ЖЕКів, які воно вносило протягом кількох років; протести проти підвищення тарифів на обслуговування житла ЖЕКами, водопостачання, автоперевезення; рішення мітингу-протесту, проведеного Об’єднанням у травні 2011 року під гаслом "Ні свавіллю влади" та багато іншого. Мова йде вже про те, що деякі із цих ініціатив належать новій громадський раді при міськвиконкомі.

Така позиція керівництва міста. Але Об’єднання громадських організацій "Громадська рада м. Світловодська" продовжує свою діяльність. Незважаючи на деякі труднощі, що виникли останнім часом, ми і далі будемо відстоювати інтереси більшості громади. Якщо не будуть вирішуватись питання, які ми ставимо в інтересах людей в місті, це не завадить нам звертатись до вищих інстанцій, аж до керівництва державою. Бо ми працюємо в інтересах більшості нашої громади!

Голова Об’єднання громадських організацій "Громадська рада м. Світловодськ"
В.С.Павлов

(Затверджено на пленарному засіданні ОГО "Громадська рада м. Світловодськ" 23.03.2012р.)
Фото із архіву Богдана Дроздова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top