Неділя, 05 травня 2024

^ Реклама ^
Авто

Депутати хочуть заборонити розмови за кермом по мобільному

Депутати хочуть заборонити розмови за кермом по мобільномуДепутати хочуть законодавчо заборонити водіям розмовляти за кермом по мобільному телефону — така норма передбачена в проекті закону, який знаходиться зараз у Верховній Раді.
Нагадаємо, що на сьогоднішній день заборона користування засобами зв'язку при управлінні транспортним засобом задекларований Правилами дорожнього руху (п.2.9/д), затвердженими постановою №1306 Кабміну. При цьому в законах, що регулюють сферу дорожнього руху і є актами вищої юридичної сили по відношенню до постанов Кабміну, подібної вимоги немає.
^ Реклама ^

Щоб усунути цю недоробку, народні обранці в поданому до Верховної Ради законопроекті №5220-д від 27.02.2012 пропонують внести заборону про користування під час руху ТЗ засобами зв'язку без пристроїв типу "hands free" (за винятком водіїв оперативних авто під час виконання службового завдання) в закон України "Про дорожній рух".

На завершення відзначимо, що відповідальність за розмови за кермом по мобільному телефону існує ще з 2008 року і передбачена ч.2 ст.122 КпАП України, яка передбачає штраф у розмірі 425-510 грн.

autocentre.ua
Фото: myautostyle.blogspot.com

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top