Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Збережемо рибу разом

Збережемо рибу разомЩе минулого року збереженням риби у водоймах Світловодського району опікувалося аж три рибінспекції — Полтавська, Черкаська і Кіровоградська. А, як кажуть, "у семи няньок дитина залишилася без ока".
Браконьєрство набуло такого нечуваного розмаху, що риби майже не залишилося. Всю акваторію Дніпра так перегородили кілометровими сітками, що буквально "вицідили" все, що можна.
^ Реклама ^

Це відразу ж відзначили рибалки-любителі після виходу на підлідний лов, адже в даний час спіймати тараньку вагою навіть 150 грамів практично неможливо, ловиться тільки дрібнота, яку й уловом назвати соромно. Тому громадсь­кість забила на сполох, а Держрибагентство України відреагувало. В нинішньому році, нарешті, у нас з'явилися справжні господарі, які мають серйозні наміри зробити все для того, щоб почалося відтворення рибних ресурсів. Тепер вся акваторія Дніпра, що відноситься до Кіровоградської області, а це Світловодський і Онуфріївський райони, підпорядкована лише Кірово­градській рибінспекції.

Перші кроки до збереження живих рибних ресурсів, до яких вдалися її працівники,почалися з вилучення браконьєрських сіток у Цибульниківській затоці, що знаходиться між селами Нагірне і Золотарівки. А 16 лютого фахівці Головного управління Держриб­агентства у Кіровоградській області Тетяна Ціленко та Віктор Пасько організували у селі Велика Андрусівка заходи по запобіганню задухи риби у Калантаївській затоці, залучивши до цього місцевих рибалок і приватних підприємців рибопромислових господарств. Більше 100 ополонок було пробито ними у 60-сантиметровій товщі льоду та вставлено кулі з очерету.

Тепер можна бути спокійними, що рибі в цій затоці, яка через різке зниження рівня води у Кременчуцькому водосховищі залишилася відрізаною від "великої води", задуха не загрожує.

Сергій Тишко
"Вісті Світловодщини"
Фото Богдана Дроздова із архіву

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top