П’ятниця, 19 квітня 2024
Події

Працівники на ринках Світловодська потребують розуміння і підтримки місцевої влади

Працівники на ринках Світловодська потребують розуміння і підтримки місцевої владиПід час робочої поїздки до Світловодська, перед засіданням колегії обласної державної адміністрації, яке пройшло у місті по обіді, зранку голова Кіровоградської ОДА Сергій Ларін заїхав на ринок "Світанок".
Там Сергій Миколайович не тільки купив насіння квітів, пам’ятаючи про акцію "Мільйон чорнобривців", яка має розпочатися на Кіровоградщині цієї весни, а й поспілкувався з продавчинями, які торгують на ринку. Під час розмови з’ясувалося чимало цікавого. Всі, без винятку, люди скаржилися голові ОДА, що у Світловодську вкрай не вистачає робочих місць. Більшість молоді, яка взагалі має хоч якусь роботу, працює на підприємствах, де замість тридцяти робочих днів на місяць, у кращому випадку, десять-двадцять.


Люди ж середнього та старшого віку ніякої роботи, окрім як торгувати на ринку, чим Бог пошле, знайти не можуть. І навіть тут їм немає ані підтримки, ані розуміння. Так, землі ринку не узаконені, електроенергію до прилавків постачає не районна електростанція, а чомусь громадська організація, яка "на вході" платить за електроенергію одну гривню, а підприємцям її постачає майже за дві гривні. Більше того, на світловодському ринку "Світанок" триває реконструкція, за яку із продавців ще минулого року зібрали гроші, але яка чомусь зупинилася, тож досі територія ринку брудна, всюди калюжі, за комір капає вода і загальний вигляд головного торговельного майданчика Світловодська справляє гнітюче враження.

Міська ж влада не вживає заходів, аби облаштувати ринок, зате спокійно споглядала, як з дрібних торговців вимагали завищену ставку податку. На численні прохання продавців і власників торговельних місць пізніше депутати передумали і під керівництвом мера таки знизили ставку, але, очевидно, не все зробили належним чином, тому що податкова не міняє ставку, і люди залишаються ображеними.

Працівники на ринках Світловодська потребують розуміння і підтримки місцевої владиТак само люди мають певні проблеми з пенсійним фондом стосовно нарахувань, що вимагають від пенсіонерів, які працюють на ринку. Окрім місцевої профспілки, ніхто їхні права не захищає.

Побачив голова ОДА у Світловодську і ще одну кричущу проблему — із так званою стихійною торгівлею. Доріжки, алейки та вулички навколо ринку просто встелені газетками із різноманітними крамом — від молока і м’яса — до штанів та запчастин. Цим товаром торгують дійсно кілька сотень людей, які не мають дозволів, не сплачують податки, не кажучи вже про внески до пенсійного фонду, а їхній товар, у тому числі продукти, не проходить жодного контролю. Якщо взимку та навесні на ці продукти падає дощ та сніг, то влітку сюди ж злітаються мухи.

Сергій Ларін, поспілкувавшись із жителями Світловодська, попросив їх написати заяви про основні проблеми, з якими стикаються світловодчани, і вже під час виїзної колегії облдержадміністрації голова ОДА дав слово для виступу представникам торговців на ринку та доручив допомогти вирішити найбільш кричущі проблеми начальникам профільних управлінь ОДА.

Офіційний веб-сайт Кіровоградської обласної державної адмiнiстрацiї

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top