Середа, 01 травня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

В області ситуація із забезпеченням вакцинами для щеплень залишається напруженою

Фото: rama.net.uaСитуація із забезпеченням вакцинами для профілактичних щеплень в Кіровоградській області залишається напруженою. Про це Новинам Кіровоградщини повідомив головний лікар облСЕС Федір Чорний.
Із початку року в достатній кількості для проведення планових профілактичних щеплень (станом на 14 березня 2012 року) централізованими поставками з МОЗ України надійшли тільки БЦЖ (проти туберкульозу) та вакцина проти дифтерії та правця (АДП) для щеплення дітей у віці 6 років.
^ Реклама ^

Надійшли також наступні вакцини, але у кількості менше ніж квартальна потреба області: комбінована вакцина проти дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту та гемофільною інфекції (Пентаксим) для щеплення немовлят у віці 3 та 4 місяців; комбінована вакцина проти кору, паротиту та краснухи для вакцинації дітей (Пріорикс); вакцина проти дифтерії та правця для щеплення дорослих (АДП-М).

Не було з початку року централізованих поставок вакцин: проти дифтерії, правця та кашлюку для щеплення дітей у віці 18 місяців (Інфанрикс); проти дифтерії, правця та кашлюку для закінчення вакцинації немовлят в 5 місяців; проти гемофільної інфекції; проти гепатиту В; вакцини проти поліомієліту.

Вакцини які надходять на склад обласної санепідстанції відразу розподіляються та всі без залишків на складі видаються містам та районам в кількості пропорційній до населення територій та їх планів профілактичних щеплень.

Розподіл вакцин на місцях, вирішення питань черги, послідовності використання вакцин для дітей різного віку у відповідності до стану здоров’я та календаря профілактичних щеплень проводиться відповідальними особами лікувально-профілактичних закладів.

Але для об’єктивної оцінки ситуації необхідно враховувати також те, що в деяких лікувально-профілактичних закладах області станом на сьогодні ще можуть бути залишки вакцин, отриманих у минулому році.

Новини Кіровоградщини

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top