Вівторок, 30 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Дух "Свободи" і націоналізму

Лідер Всеукраїнського Об’єднання "Свобода" Олег ТягнибокЛідер Всеукраїнського Об’єднання "Свобода" Олег ТягнибокЛідер Всеукраїнського Об’єднання "Свобода" Олег Тягнибок вперше побував у Світловодську.
У суботу 10 березня концертна зала районного Будинку культури ледве вмістила всіх бажаючих на власні очі побачити і почути найпопулярнішого українського націоналіста Олега Тягнибока. Про це (популярність) свідчить феноменальний ріст останнім часом прихильників ВО "Свобода" у всіх без винятку регіонах України…
^ Реклама ^

Оратор не приховував, що його візит до Світловодська пов'язаний безпосередньо з грядущими у жовтні 2012 року парламентськими виборами. Самі ж ці вибори він назвав найбільш доленосними за всю сучасну історію країни. Сьогодні, сказав він, Україну окупував кримінально-олігархічний донецький клан, політика якого у всіх без винятку сферах життєдіяльності держави викликає різке невдоволення переважної більшості населення України. Відтак цим "данецкім" (тут Тягнибок підкреслив, що "данєцкіх" він не ототожнює із жителями українського Донбасу) розраховувати по повторний вотум довіри населення на парламентських, а тим паче на президентських виборах 2015 року, аж ніяк не доводиться. Тому, вів далі лідер "Свободи", Партія регіонів щосили прагне на виборах до ВР-2012 набрати не просту більшість, а конституційну. Тобто, заявив він, понад трьох сотень підконтрольних ПР нардепів будуть здатні змінювати Конституцію України. Та вся Конституція їх не цікавить — один лиш її пунктик, який наголошує на всенародному обранні Президента України. Режим Януковича, зазначив Тягнибок, палко бажає поміняти таким чином це всенародне обрання на обрання у парламенті. Якщо їм це вдасться зробити, запевнив оратор, на Україну чекатимуть моторошні часи спадкової кримінально-олігархічної диктатури, прототип якої можна спостерігати вже зараз — на ключових (грошових, земельних тощо) постах як у столиці, так і в регіонах знаходяться чиновники, добір яких здійснено не за фаховими якостями, а за відданістю президентській сім’ї…

Як виразний приклад Тягнибок навів свій рідний Львів, де у рамках підготовки до "Євра-2012" спорудили сучасний аеропорт. А очолив його "данєцкій", бо як сказали у Києві, у Львові немає відповідного рівня спеціалістів.
"А коли ми поцікавились біографією цього спеця, — Тягнибок вхопився за голову. — До цього свого призначення він у своєму Донецьку був співвласником мережі точок з торгівлі… пиріжками".
Ось чому, продовжив оратор, аби не допусти довічного закріплення режиму Януковича, "Свобода" "Батьківщина" і "Фронт змін" об’єдналися у так званий КОД — Комітет опору диктатурі. Бажання покласти край цій самій диктатурі виявилось таким сильними, що об’єднанню не стали на заваді ідеологічно-світоглядні відмінності трьох політичних партій…

Дух "Свободи" і націоналізму

Не вдаючись до критики союзників (така угода діє поміж членами КОДу), Тягнибок пояснив у чому саме ця відмінність: ВО "Батьківщина" сповідує соціал-демократичну ідеологію з її акцентом на соціальний захист населення, "Фронт змін" — це ліберальна ідеологія, де наріжним каменем виступає свобода особистості, тобто широка демократія, натомість ВО "Свобода" першочерговим завданням вбачає у відстоюванні інтересів нації. Щоби стало ще більш зрозуміло, Тягнибок навів приклад своєї родини:
"От дивіться, я як глава сімейства кажу: сідаємо всією родиною за обідній стіл. Тобто, ми всі разом робимо одну справу. Це — націоналізм. А от мій син Гордій хоче сидіти в цей час за комп’ютером. Тобто, він поводить себе як справжній ліберал — не враховує колектив і думає лиш за особистий інтерес. І тоді я дістаю ремінця. І Гордій враз перетворюється на націоналіста — сідає за стіл".

Що пропонує "Свобода" своїм союзникам по КОДу?.. Як відомо ці вибори пройдуть за змішаною системою — і за партійними списками, і за мажоритарним принципом. Зі слів головного "свободівця" стало зрозуміло, що у першому випадку націоналісти пропонують не об’єднувати всіх в один список, а йти трьома "колонами".
"Бо, скажімо, якомусь прихильникові "Фронту змін" може не сподобатись, що його Яценюк сусідуватиме у цьому списку з націоналістом Тягнибоком. І навпаки — відданому ідеалам "Свободи" виборцеві буде гірко, що Тягнибок в одному списку з лібералом Яценюком…", — пояснив оратор.
А от на мажоритарних округах "Свобода" пропонує спільно визначитись по кожному округу з єдиним кандидатом від КОДу. На запитання з залу, а чи не перетворяться "КОДівці" після входження до ВР у так звані "тушки", яких скуплять "регіонали", лідер "Свободи" заявив, що за союзників він розписуватись не буде. А от щодо "свободівців" нагадав, що депутатів від його партії у обласних, міських, селищних та районних радах налічується майже дві з половиною тисячі.
"І за весь час з часу останніх місцевих виборів 2010 року жоден депутат-"свободівець" не продався і "тушкою" не став, — наголосив Тягнибок. — І то є відмінність ідеології націоналізму від усіх інших. Бо націоналізм то є любов — любов до матері, до сім’ї, до землі, на якій народися і живеш. А такі поняття, як відомо, не ціни не мають".

Віталій АСАУЛЕНКО
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top