Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Свято

Свято мужніх і сильних

Під час урочистого мітингуПід час урочистого мітингу23 лютого Україна в черговий раз відзначила День захисника Вітчизни. Офіційного статусу в нашій незалежній державі це свято набуло 23 лютого 1999 року, після підписання Президентом України відповідного Указу.
Враховуючи той факт, що в Радянському Союзі цей день також був офіційним державним святом — "Днем Радянської Армії та Військово-Морського флоту", святкування 23 лютого викликає неоднозначне ставлення в суспільстві.
^ Реклама ^

Однак, на відміну від святкування за радянських часів, сьогодні 23 лютого вшановують усіх захисників Вітчизни: і тих, хто зі зброєю в руках захищав її від німецько-фашистських загарбників в роки Великої Вітчизняної війни, і тих воїнів, хто відстоював інтереси держави за її межами, і тих, хто сьогодні гідно виконує свій військовий обов’язок в лавах Збройних сил України.

Так було цьогоріч і у Світловодську. Під час урочистого мітингу, що відбувся 23 лютого біля пам’ятного знаку Вічний вогонь, представники влади, громадських організацій та політичних партій міста, віддали данину пошани і ветеранам Великої Вітчизняної війни, і воїнам-інтернаціоналістам, і усім військовослужбовцям, що нині стоять на захисті інтересів держави та охороняють її кордони. Серед виступаючих, що привітали захисників Вітчизни зі святом — секретар міської ради Зінаїда Климчук, військовий комісар Сергій Балабуха та голова первинної організації Союзу радянських офіцерів Микола Доненко.

А на завершення врочистого заходу, Благочинним Світловодського округу Олександром Коваленком, була відслужена панахида за усіма загиблими за Батьківщину світловодцями. Справжніми Захисниками Вітчизни.

Свято мужніх і сильних

Олена Єрунова,
Ігор Котляров (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top