Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

"Мандри" Світловодськом

З Фомою (праворуч) відразу по закінченню розмови і за пару годин до концертуЗ Фомою (праворуч) відразу по закінченню розмови і за пару годин до концертуЗаводна, з вкрапленнями фольку, рок-команда "Мандри" сповна розважила 23 лютого концертний зал міського Палацу культури.
А за кілька годин до цього "вибуху", під час так званого "чек-саунду", нам вдалося підловити фронтмена гурту Сергія Фоменка на прізвисько Фома аби поспілкуватися у бліц-режимі…
^ Реклама ^

Наразі, сказав Фома, "Мандри" відвідують кілька міст його рідної Кіровоградської області (лідер гурту уродженець одного із сіл Олександрівського району, прим. авт.) з метою презентації нового свого альбому "Світ". Влітку минулого року "Мандри" його вже презентували на одному з фестивалів у канадійському Торонті. Там, додав Фома, близько 70 тисяч присутніх гідно зацінили хіти "Світу".
"І не лише тамтешні українці — майже половину складала англомовна публіка", — підкреслив фронтмен.

— 15 років творчої діяльності, навіть для рок-гуртів – вік поважний… Вікові "болячки" не дошкуляють? Маю на увазі зіркове бажання кожного "мандрівника" засяяти окремо від колективу.

— Як бачите, ми і досі тримаємось разом А щодо сольних виступів, то тут у нас тут демократія — кожен з нас може грати будь-де і поза "Мандрів". Але при цьому ми дотримуємось єдиного пріоритету — "Мандри"!

— У вашому багатому репертуарі налічується чимало пісень патріотичного спрямування, хоча у нашому генетично-понівеченому суспільстві, навіть попсові пісеньки українською – вже прояв патріотизму. Це я до того, що ваш світловодський концерт припав акурат на День захисника Вітчизни, який ще не так давно іменувався Днем совєтської армії. Тож чи буде виконавець, зокрема і повстанських — "Ой, у лузі червона калина" та "Не спи, моя рідна земля" тощо, вітати зі сцени публіку з цим днем?

— Ні. Не вітатиму. І цей день не відзначаю — я непогано знаю історію України, щоб називати 23 лютого Днем захисника Вітчизни.

— Що ж, дякую. І творчої вам наснаги, щоб таки розбудити, ні, не нашу землю — народ, який на ній, благословенній, живе.

Фоторепортаж та відео-сюжет концерту гурту "Мандри"

Віталій АСАУЛЕНКО

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top