Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Спільними зусиллями зберегти запас рибних ресурсів Кременчуцького водосховища

Засідання Громадської радиЗасідання Громадської ради31 січня в першій кімнаті адмінбудинку відбулось чергове засідання Громадської ради міста.
Основним питанням порядку денного наради стало питання "Про стан збереження живих рибних ресурсів на акваторії Дніпра та упорядкування любительського та спортивного рибальства на території міста та району".
^ Реклама ^

Для обговорення цього непростого і актуального для Світловодська питання на засідання Громадської ради було запрошено рибалок-любителів та людину, яка безпосередньо займається питанням збереження рибних ресурсів на території нашого міста — начальника Світловодської дільниці, державного інспектора "Кіровограддержрибоохорони" Віктора Паська.

Начальник Світловодської дільниці, державний інспектор "Кіровограддержрибоохорони" Віктор ПаськоНачальник Світловодської дільниці, державний інспектор "Кіровограддержрибоохорони" Віктор ПаськоВарто зазначити, що контролюючі функції на території Світловодська саме "Кіровограддержрибоохороні" були передані не так давно — лише в липні минулого року. До цього часу, цією відповідальною справою займались люди, які не мали до нашої області ніякого відношення — приміром, інспектори Черкас та Полтави. Але відтепер функції збереження рибних ресурсів на території Світловодська, Світловодського та Онуфріївського районів по праву передані Кіровоградським інспекторам. Як підкреслив під час наради Сергій Тишко, це стало можливим, в тому числі, і завдяки зусиллям самої Громадської ради, яка не залишалась осторонь цієї проблеми.

Тепер важливо, підкреслили учасники зібрання — об'єднати свої зусилля аби дійсно захистити рибні запаси водосховища, які зменшуються з кожним днем. Причина цьому, впевнені присутні — у неконтрольованому браконьєрстві в нечуваних масштабах. Тож, рибалки-любителі, присутні на нараді, висловили свою готовність допомогти рибній інспекції навести лад у цьому питанні та готовність до співпраці.

Фактично, кожний із виступаючих наводив реальні приклади незаконного вилову риби в різних районах водосховища. Особливо ж запекло обговорювалось на засіданні Громадської ради питання дозволу вилову риби у Цибульницікій затоці, в якій, за словами Віктора Паська, згідно наказу державного комітету рибного господарства України, вилов риби взагалі заборонений. Натомість, присутніми наводились чисельні приклади порушення цього наказу і незаконного вилову риби, причому, у великих масштабах. І це в затоці, яку довгий час взагалі намагались визнати іхтіологічним заказником. На думку рибалок, надання дозволу на любительський вилов риби у Цибульницькій затоці, дозволило б уникнути масштабного браконьєрства в цих місцях, яке здійснюється із застосуванням сіток. Тим більше, що за словами самих рибалок, із введенням в дію нових правил рибальства, вони стали взагалі позбавленими місць, де можливо на законній підставі займатися спортивним і любительським виловом риби.

Звісно, це питання далеко не місцевого рівня, тож зі своїми пропозиціями члени Громадської ради вирішили звернутись до голови Державного агентства рибного господарства України В. Дроника.

Олена Єрунова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top