П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Сьогодні узаконити самовільно встановлене індивідуальне опалення не вдасться

Фото: 20minut.ua25 січня члени виконавчого комітету зібралися на своє чергове засідання, на якому опрацювали майже 50 питань.
З більшості прийнято позитивні рішення, деякі — не набрали більшості голосів, а отже, отримали негативну відповідь. Серед таких — питання "Про надання дозволів на узаконення самочинно встановлених автономних систем опалення".
^ Реклама ^

Навіть з самої назви рішення стає зрозуміло, чого хотіли б кілька десятків світловодців, які, до речі, прийшли на засідання виконкому, щоб обґрунтувати свої вимоги.

Спочатку присутні вислухали Людмилу Гетманець, заступника міського голови:
"Сьогодні ми маємо Постанову Світловодського міськрайсуду, якою заборонено Міжвідомчій комісії видавати дозволи на влаштування індивідуального опалення в окремих квартирах. Це — перше. А друге: виконком не має повноважень видавати такі дозволи, і навіть якщо ми сьогодні приймемо позитивне рішення, то у такому випадку виникає питання: хто буде видавати ці дозволи?

Міжвідомча комісія пропрацювала дане питання, вибравши перелік мешканців, які встановили індивідуальне опалення на виконання рішення сесії, яке було прийнято до 1 травня 2010 року, і мають підтвердні документи, тобто акти обстеження, в яких засвідчено: опалення встановлене, але до цих пір не узаконене. Міжвідомча комісія проголосувала шістьма голосами проти надання дозволів, двоє її членів — утрималися. Але станом на сьогодні, повторюю: вона — Міжвідомча комісія — не має права надавати жодних дозволів по окремих квартирах".

Отож, люди, які самовільно встановили індивідуальне опалення, сьогодні платять по лічильнику і в цей же час теплопостачальна організація нараховує їм оплату як таким, що користуються її послугою.

Деякі члени виконкому не могли зрозуміти: навіщо на їхній розгляд взагалі виносити подібні питання? Є рішення суду, є відповідні Постанови та закони. До чого тут виконком? Але, зауважила доповідач, розгляд питання ініціювали люди, які встановили індивідуальне опалення самовільно, і Л. Павловська, яка представляє їхні інтереси.

Слово дали Людмилі Олександрівні:
"Суд не заборонив, суд рекомендував утриматися Міжвідомчій комісії від видачі дозволів. Про це рішення ніхто не знав, воно не було оприлюднене, на нього не подавали апеляцію... На виконання рішення сесії цим людям треба видати дозволи! Жодним правовим актом сьогодні не заборонено встановлення індивідуального опалення!"

Олександр Андросов, юрист міськвиконкому додав:
"Видаючи дозволи "заднім числом", міськвиконком отримав позов від СП ТОВ "Світловодськпобут". Рішенням суду рекомендовано утриматися від видачі дозволів по окремих квартирах. Рішення суду стикується з Постановою Кабміну, тому воно й не було оскаржене. Я припускаю, що сьогодні це питання виноситься, аби з допомогою виконкому обійти певні нормативні акти, але, нагадаю, видача дозволів не є компетенцією виконкому".

Ситуація непроста, тому обговорення було тривалим та емоційним, але, зрештою, під час голосування питання не набрало достатньої кількості голосів, отож, власники самовільно відключених квартир найближчим часом дозволів на узаконення своїх дій ні від виконкому, ні від Міжвідомчої комісії не отримають. Хоча, звісно, ніхто їм не забороняє (і навіть рекомендували) шукати правду у суді.

Тетяна ЗИМА

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top