Середа, 01 травня 2024

^ Реклама ^
Події

Юрій Сердюченко залишився головою Спілки журналістів

Юрій Сердюченко. Фото: стоп-кадр відео В.К.ГришкоЮрій Сердюченко. Фото: стоп-кадр відео В.К.Гришко27 січня в Кіровограді відбулася обласна звітно-виборча конференція обласної організації Національної спілки журналістів України, в якій взяли участь 68 журналістів-делегатів засобів масової інформації області.
Головним питанням порядку денного було обрання нового голови, оскільки Юрій Сердюченко, котрий очолював спілку багато років, ще кілька місяців тому заявив про те, що збирається попрощатися з цією посадою, пише портал "Гречка".
^ Реклама ^

Правління обласної журналістської організації навіть визначилося з кандидатурою, яка могла б замінити Юрія Миколайовича. На посаду голови спілки було висунуто Заслуженого журналіста України, колишнього редактора "Народного слова" Валерія М’ятовича. Первинна ж організація творчої спілки Обласної державної телерадіокомпанії висунула свою колегу — Заслуженого журналіста України, головного редактора обласного радіо Марію Лебідь.

Але директор інформаційної агенції "Твій час" Інна Нежуріна висловила думку, що Юрій Сердюченко, зважаючи на його досвід роботи і незаангажованість, повинен і надалі керувати спілкою. Несподівано для всіх її підтримав і висуванець правління обласної організації НСЖУ Валерій М’ятович.

— Новому голові знадобиться багато часу, щоб ввійти в курс справ, тому я також за те, щоб головою залишився Юрій Сердюченко, — сказав Валерій М’ятович.

Підтримка Юрія Сердюченка відчувалася і з виступів переважної більшості учасників звітно-виборної конференції. Незадоволення роботою спілки за керівництва Юрія Миколайовича висловили тільки головний редактор газети обласної державної адміністрації та обласної ради "Народне слово" Валентина Бажан, генеральний продюсер ОДТРК Андрій Богданович та Марія Лебідь. У відповідь на їхні закиди, власкор газети "Дзеркало тижня" Світлана Орел відзначила, що не слід плутати творчу спілку і її завдання із профспілкою.

Врешті-решт, у бюлетені для голосування внесли прізвища двох кандидатів на посаду голови спілки — Юрія Сердюченка та Марії Лебідь. За Юрія Миколайовича проголосував 51 делегат. Марію Василівну підтримали лише 13. Однак старий-новий голова запропонував Марії Лебідь долучитися до керівництва спілкою, ввійшовши до складу правління обласної організації НСЖУ.


Відео, зняте В.К.Гришко на засіданні Спілки
Переглянути повне відео


весь Кіровоград

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top