Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Сергій Ларін: єдиною альтернативою дорогому газу є енергозбереження та використання альтернативних видів палива

Сергій Ларін під час апаратної наради. Фото: kr-admin.gov.uaСергій Ларін під час апаратної наради. Фото: kr-admin.gov.uaНа цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін під час сьогоднішньої апаратної наради, присвяченої реформуванню та підвищенню ефективності житлово-комунального господарства у рамках виконання програми "Центральний регіон — 2015".
Сергій Ларін відзначив, що Президент України Віктор Янукович на останньому засіданні Уряду, присвяченому "газовій тематиці", поставив перед органами влади завдання у короткий термін забезпечити у регіонах практичну реалізацію заходів з енергозбереження та використання альтернативних видів палива вітчизняного виробництва як альтернативи дорогому російському газу.
^ Реклама ^

Керівник області зазначив, що тема російського газу стала для України "топовою" — у зв’язку з непідйомною для економіки нашої держави ціною на цей енергоносій. — Ціна на російський газ на сьогодні є найвищою в світі і лише на покриття збитків внаслідок його експорту, щомісяця наша держава втрачає до 500 млн. доларів, а за рік ця сума становитиме 6 млрд. доларів, — зазначив Сергій Ларін.

— У той же час, ціна на російський газ ніяким чином не повинна відбитися на добробуті громадян. Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у будь якому разі є неприпустимим — це принципова позиція Президента, це його вимога до органів влади на місцях. — Серед першочергових завдань, які поставив перед нами Глава держави — пошук альтернативних видів палива, зокрема, налагодження виробництва пілетів з відходів сільського господарства та деревообробки, збільшення видобутку вітчизняного вугілля, урану та газу, широке застосування електроенергії для опалення житлових будинків та об’єктів соціальної сфери, — зазначив голова ОДА.

— Минулого року ми взяли курс на використання альтернативних джерел енергії — були збудовані цехи по виробництву пілетів і котельні, що працюють на трісці. Під час інвестиційного форуму , який відбувся восени, ми визначили головним напрямком у залученні інвестицій якраз галузь енергозбереження. — Досягнуто обнадійливих результатів у переговорах із керівництвом Міністерства палива та енергетики щодо роботи Новокостянтинівського родовища уранових руд. — Затверджено план дій щодо вирішення проблем ДП "Трест Олександріярозрізобуд". Підписано меморандум про наміри щодо участі у видобутку бурого вугілля із китайською компанією "Чайна Коул Текнололджі Корпорейшн", — повідомив керівник області.

— Зрозуміло, що ми повинні всіляко підтримувати підприємців та науковців, які впроваджують новітні розробки у сфері збереження енергоресурсів. Це і НВП "Радій", і Кіровоградський інститут агропромислового виробництва Української академії аграрних наук, який має розробки у виробництві біо-газу, і компанія "Розумний дім", яка займається системами інфрачервоного опалення, і наш Національний технічний університет, який працює над проектами енергопостачання на основі вітрових та сонячних агрегатів, — зазначив Сергій Ларін.

— Я окремо хочу наголосити, що на сьогодні надмірні переплати за газ не лише вилучають кошти, які можна було б спрямувати на розвиток нашої області. Думаю, що в умовах світової економічної кризи, яка навряд чи омине Україну, можна сказати, що природний газ — це гальмо для соціально-економічного розвитку як нашої області, так і держави. Тому нам треба разом дати оптимальну адекватну відповідь на цей виклик часу, — підкреслив Сергій Ларін.

Офіційний веб-сайт Кіровоградської обласної державної адмiнiстрацiї

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top