П’ятниця, 19 квітня 2024
Економіка

За січень-листопад середньомісячна заробітна плата по області складала 2087 грн.

За січень-листопад середньомісячна заробітна плата по області складала 2087 грн.Доповідаючи під час апаратної наради про стан виконання обласної програми "Центральний регіон-2015" у галузі соціального захисту населення перший заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров проінформував про темпи росту середньомісячної заробітної плати в області протягом 2011 року, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.
Олександр Догаров повідомив, що у зв'язку із перевищенням програмного показника, запланованого на рівні 2070 грн., його було підвищено на 16% проти 2010 року та доведено до 2105 грн.


За словами Олександра Догарова, середня заробітна плата по області за січень-листопад 2011 збільшилася на 15,2%, порівняно із початком року, та на 16,3% — порівняно з аналогічним періодом 2010 року — і склала 2087 грн. Як результат, область займає 15 місце в державному рейтингу за даним показником.

Аналізуючи темпи росту середньомісячної заробітної плати у розрізі територій Олександр Догаров повідомив, що найвищим він був в Олександрійському, Новомиргородському, Олександрівському районах та Світловодську.

Несуттєві зміни в оплаті праці відбулися в Ульяновському, Долинському, Гайворонському та Вільшанському районах.

Позитивно зрушити ситуацію вдалося після доручення голови облдержадміністрації щодо підвищення фонду оплати праці штатних працівників та рівня середньомісячної заробітної плати до кінця 2011 року в цілому по області до 2260 грн. Зокрема, за підсумками 9 місяців 2011 року перевиконати це завдання на 3,8% вдалося єдиному Олександрійському району. Практично наблизилися до цієї мети м. Світловодськ, Олександрівський, Маловисківський та Добровеличківський райони.

У 2012 році прогнозується, що розмір середньомісячної заробітної плати по області зросте на 17% і складатиме 2463 грн.

весь Кіровоград

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top