Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
Освіта

Від нашого парламенту — вашому

Майже годину нардеп Єдін і шкільні парламентарі Світловодська обговорювали суто молодіжні питанняМайже годину нардеп Єдін і шкільні парламентарі Світловодська обговорювали суто молодіжні питанняМайже годину нардеп Єдін і шкільні парламентарі Світловодська обговорювали суто молодіжні питання.
Народний депутат України Олександр Єдін, перебуваючи цими днями у нашому місті з нагоди Дня енергетика, 23 грудня радо відгукнувся на запрошення Шкільного парламенту, що функціонує на базі Центру дитячої та юнацької творчості (ЦДЮТ), взяти участь у його "пленарному засіданні" у якості почесного гостя.
^ Реклама ^

На час прибуття нардепа юні парламентарі дискутували на тему організації такого різновиду молодіжного творчого дозвілля, як етнофестиваль. Напевне, з причини як догодити різним етносам почуватися як дома на цьому віртуальному фестивалі, обговорення проводилося "на вєлікам і маґучєм", що власне притаманно безмежно толерантним українцям. Та, забігаючи наперед, щира українська їхнього "колеги" із Верховної Ради перемикнула й школярів на мову предків — це, коли прийшов час відповідати на різні запитання опісля вступної своєї промови. У ній нардеп пригадав і своє "босоноге дитинство" — про те, як і де вчився.

Від нашого парламенту — вашомуВзагалі, зазначив обранець, сьогоднішні діти набагато вільніші і розкуті, ніж його ровесники у юному віці — вже немає, як колись, того вчительського та комсомольського диктату і майже армійської дисципліни. А відтак, заключив він, нинішня юнь набагато розумніша. А це вселяє надію, що майбутня політична еліта таки виведе Україну з кризових політико-економічних нетрів на світлий європейський шлях. І задля цього він докладатиме максимум своїх зусиль. Так, з огляду на це, Єдін вже котрий рік поспіль організовує екскурсії світловодських школярів до Верховної Ради аби діти мали не лише чітке уявлення про законотворчу діяльність, а ще й знали, як харчуються наші законодавці — на завершення змістовних оглядин, дітей ще й годують у "верховнорадівській" їдальні. Між іншим, серед присутніх на зустрічі виявилось кілька школярів, що побували на цих екскурсіях. А також були і ті, хто брав участь цього літа у регіональному митецькому конкурсі "Барви рідної землі", проведеному, знов таки, за сприяння нардепа Єдіна.

Від нашого парламенту — вашомуНе оминув гість "занурити" дітей у політичні питання, розповівши про переваги змішаної виборчої системи, яка буде застосовуватись на найближчих парламентських виборах — це, коли кандидат "прив’язаний" і до своєї політичної сили, і до конкретного виборчого округу. За його словами, така система, на відміну від "безликих" партійних списків (пропорційна система), посилює зв'язок обранця з тими, хто його обирав. Стосовно освітнього кола питань, нардеп заявив, що на його переконання, присутність платної складової в отриманні вищої освіти має бути. Але, наголосив він, — у розумних межах, щоб не спустошувались батьківські гаманці, і щоб набагато більшим було держзамовлення на спеціалістів з вищою освітою. Над цим також, запевнив нардеп, працюють наші законодавці. Але, не чекаючи на результати цієї роботи, наголосив, що він особисто обговорював із своїм добрим знайомим, ректором Малої академії наук питання відкриття у Світловодську філії цього вишу. Ректор, за словами Єдіна, не заперечує. А відтак, потрібна ще й не позитивна реакція міських властей. І глядиш, незабаром у нас з’явиться свій ВУЗ, що неабияк піднесе наукову думку на наших теренах, а молоді світловодці здобуватимуть вищу освіту, не полишаючи рідної домівки.

…Майже годину тривала зустріч, наприкінці якої гість закликав присутніх, у разі чого, звертатися до нього безпосередньо за простою адресою: м. Київ, Верховна Рада України, народному депутатові України Єдіну О.Й. І жоден лист, запевнив він, не залишиться без його уваги. "Гаразд", — щирою українською відповіли юні парламентарі.

Ян ДРОБОВИК

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top