Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Єдін в гостях у тутешніх енергетиків

Вітає ЄдінВітає ЄдінІ хоча у Світловодську налічується три підприємства, які в тій чи іншій мірі можна віднести до енергетичної галуззі, найбільш пишно облаштували своє професійне свято енергетики "Об’єднання "Дніпроенергобудпром".
І цього разу наш "протектор" (лат. рrotector — захисник) у Верховній Раді Олександр Єдін не залишив поза своєї державницької уваги світловодців, включно, з власівцями. Цього разу — працюючих на підприємствах, підпорядкованих Міністерству палива й енергетики.
^ Реклама ^

Судячи по візитам нардепа 22 грудня (саме День українського енергетика), таких підприємств у нас три — Кременчуцька ГЕС, завод "Спецзалізобетон" і ТДВ, тобто, Товариство з додатковою відповідальністю "Об’єднання "Дніпроенергобудпром". Останнє, у Власівському Будинку культури, найбільш видовищно облаштувало "енергетичні" урочистості. Була і ущент заповнена концертна зала, і селищне керівництво на чолі з головою Олександром Паськом, і керівництво ОДЕБП на чолі з гендиректором, депутатом облради Іваном Мароном, і яскравий концерт талановитих майстрів селищної сцени…

Вітаючи своїх підлеглих-колег, гендиректор стисло розповів про те, в яких жорстких умовах новітньої доби довелося виживати підприємству. Достатньо сказати, говорив він, що Світловодськ за часів СССР процвітав завдяки трьом "китам", що складали промислову потугу міста — власне, ОДЕБП, ЗЧМ і Радіозаводу. Та лиш Об’єднання, завдяки вивіреній політиці керівництва і трудовій звитязі пересічних працівників, залишилось отим останнім "китом", який на сьогодні дає 60% надходжень до міського бюджету, решта ж, можна сказати, канули у небуття…

Не оминув Марон відзначити позитивну роль у сьогоднішніх успіхах свого підприємства присутнього у залі нардепа та голову Кіровоградської ОДА Сергія Ларіна. Єдін, за його словами, неабияк сприяє ОДЕБП у пошуку ринків збуту продукції підприємства у ближніх і дальніх країнах, а голова ОДА та автор заклику "Купуй Кіровоградське!" — збуту металоконструкцій Об’єднання в межах області.

Після чого гендиректор кращим працівникам вручив Почесні грамоти, на яких з тильної сторони було причеплено по преміальному конверту…

Почесний гість Єдін, також, відмітив вже своїми Грамотами знаних людей Об’єднання та передав особисті привітання від профільного міністра Юрія Бойка і від голови ВАТ "Укргідроенерго", Героя України Семена Поташніка. Але перед цим він віддав належне працівникам провідного міського підприємства енергетичної галузі. Зокрема, сказав він, його на одному із економічних самітів у далеких Арабських Еміратах приємно вразило, що чужоземні бізнесмени, представлені на ньому, у приємних інтонаціях згадували очолюване Мароном підприємство. І взагалі, нардепа тішить те, що гендиректор вважає його другом і порадником ОДЕБП на високих Печерських пагорбах. І він запевнив, що буде і надалі опікуватися підприємствами енергетики міста. Так, зокрема, незабаром він має зустрітися з Ларіним аби відкоригувати обласну Програму "Центральний регіон-2015" у бік приділення більшої уваги у ній світловодським енергетикам.

…Вже на прес-конференції для місцевих ЗМІ, проведеної опісля урочистостей, нардеп зазначив, що він аж ніяк не міг не привітати світловодських енергетиків з їхнім професійним святом. У якості підтвердження значущості цієї галузі він нагадав про приїзд далекого 1959 року до тодішнього Світловодська першого секретаря ЦК КПСС Нікіти Хрущова… Власне, підкреслив Єдін, місто своєю появою зобов’язане саме будівництву на наших теренах Кременчуцької ГЕС.
"Відтак, — зазначив він, — мені дуже приємно, разом з вами відзначити День енергетика"…

Не оминули журналісти поцікавитись думкою обранця щодо реформування тутешнього ЖКГ.
"Ви знаєте, — відповів він, — нинішній стан міського комунального господарства — одне з небагатьох питань, що об’єднують городян, незалежно від їхніх політичних переконань. А це означає одне — реформувати треба. Але обов’язково — з урахуванням побажань і думок усіх світловодців. Про що я постійно нагадую нашому мерові".

На запитання про парламентські будні, нардеп нагадав, сьогодні питанням №1 у Верховні Раді є прийняття бюджету країни на 2012 рік.
"Між іншим, у даному бюджетному Проекті враховано і чимало моїх пропозицій щодо посилення підтримки розвитку Кіровоградської області в цілому і Світловодська, зокрема", — сказав на останок Єдін.

Єдін в гостях у тутешніх енергетиків
Вітає Єдін

Єдін в гостях у тутешніх енергетиків
Вітає Марон

Єдін в гостях у тутешніх енергетиків
Вітають обидва

Єдін в гостях у тутешніх енергетиків

Єдін в гостях у тутешніх енергетиків

Єдін в гостях у тутешніх енергетиків

Єдін в гостях у тутешніх енергетиків

Єдін в гостях у тутешніх енергетиків

Єдін в гостях у тутешніх енергетиків

Єдін в гостях у тутешніх енергетиків

Єдін в гостях у тутешніх енергетиків

Єдін в гостях у тутешніх енергетиків
Селищна самодіяльність

Єдін в гостях у тутешніх енергетиків
Концертна зала

Віталій АСАУЛЕНКО
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top