Субота, 20 квітня 2024
Корисна інформація

Ялинка до Нового року

Патрулювання ялинокПатрулювання ялинокНаближаються новорічні свята. Багато людей ставлять в оселях живі ялинки.
В цьому році, для більш чіткого обліку та збереження їх від самовільних рубань, Державне агентство лісових ресурсів України запровадило спеціальну електронну бірку, яка буде прикріплюватись до дерева і зняти її, без пошкодження, неможливо.


Бірка — це пластмасовий чіп, який містить у собі інформацію про місце заготівлі деревини: лісгосп, лісництво. На вартості ялинки це майже не позначилося, адже бірка коштує всього 1 грн. 34 коп.

Ялинка до Нового рокуПроте відповідальність за самовільно зрубану ялинку складає: адмінштраф від 85 до 170 грн. та розмір заподіяної шкоди (залежно від діаметра пня) від 189 грн. до 1753 грн. Відповідно до цього лісопорушник, за самовільно зрубану ялинку, повинен буде заплатити щонайменше 274 грн.

Тож працівники державного підприємства "Світловодське лісове господарство" закликають жителів міста та району не рубати ялинки самовільно, а купувати їх у лісництвах. Це збереже ваші заощадження та захистить вас від неприємностей. А неприємності від самовільно зрубаної ялинки будуть вас чатувати звідусіль, адже при ДП "Світловодський лісгосп" створено рейдові групи по охороні хвойних насаджень до складу яких входять працівники державної лісової охорони, представники органів внутрішніх справ та охорони навколишнього природного середовища.

Сергій Черкавський,
головний лісничий "ДП "Світловодський лісгосп".
https://lisgosp.kr.ua

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top