Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Кримінал

Крадіжки люків — проблема водоканалів всієї країни

Крадіжки люків — проблема водоканалів всієї країниОдним із проблемних питань, яке підіймалось на останньому оперативному засіданні виконавчої влади було питання крадіжок люків з системи водопостачання.
Коментар з цього приводу ми попросили дати голову комісії з реорганізації КП "Світловодський міський водоканал" Володимира Дем’янюка.
^ Реклама ^

Розмову на зазначену тематику Володимир Миколайович розпочав так:
"Викрадення металу — проблема по всій Україні. На жаль, як ми не боремося із приймальниками металу, поки що перемагають вони."
А далі навів наступні невтішні цифри по Світловодську: впродовж 2011 року з колодязів водопостачання було викрадено 57 люків, ще 69 — з каналізаційних колодязів. Лише за останні два тижні здобиччю крадіїв стали ще 12 люків — біля будинків 24 та 40 по вул. Приморська, в районі вул. Шевченка та Піонерської. Наразі незакритими по місту залишаються 18 колодязів — підприємство просто не встигає встановлювати люки, адже їх вартість, в залежності від призначення — чи то для зеленої зони чи то для проїжджої частини, коливається від 620 грн. до 2 тис. грн. Зрозуміло, що таких коштів у підприємства не має, тим більше враховуючи складну економічну ситуацію, тож, у справу йдуть бетонні люки, які коштують набагато дешевше — від 50 до 80 грн. Щоправда, на проїжджу частину їх не поставити, тому водопровідникам доводиться знімати металеві люки з тротуарів та переставляти їх на дорогу, а на тротуари та зелені зони — встановлювати бетонні вироби.

"Бетонні люки неестетичні, не практичні, але ми змушені їх встановлювати, адже не можемо залишати колодязі відкритими. По-перше, це може привести до замерзання води, по друге — за відсутності люків колодязі засипаються сміттям, особливо у приватному секторі міста, а головне — відсутність люка на проїжджій частині тягне за собою можливість попадання туди автомобіля і може призвести до ДТП, а на тротуарі — до травмування пішоходів."

Зрозуміло, що проблема викрадення люків стосується не лише КП "Світловодський міський водоканал" і вирішити її власними силами водоканал не може, тож, і звертається по допомогу до правоохоронців та міської влади.

Як доповів міському голові під час оперативної наради 21 листопада заступник начальника відділу — начальник міліції громадської безпеки Олександр Шуліка, світловодськими правоохоронцями було перевірено всі існуючі пункти з прийому металу, розташовані на території міста та району, однак, навіть залишків викрадених люків не було знайдено, тож, працівники міліції впевнені — місто обікрали гастролери. Чи вдасться потрапити на їх слід — не відомо. Оперативно-слідчі діє тривають.

Олена Єрунова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top