Четвер, 28 березня 2024
Здоров'я

Африканська чума свиней — реальна загроза

Ціаноз шкіри вуха у свині, хворої на африканську чуму свиней. Фото: wikipedia.orgЦіаноз шкіри вуха у свині, хворої на африканську чуму свиней. Фото: wikipedia.orgНещодавно при виконавчому комітеті Світловодської міської ради відбулось засідання протиепізоотичної комісії по питанню запобігання виникнення та розповсюдження африканської чуми свиней на території нашого міста.
Як озвучив, на оперативній нараді, начальник управління ветеринарної медицини в м.Світловодськ, Юрій Кондратюк, від цього захворювання вже потерпає, сусідня з нами держава, Росія.


Останні випадки чуми були зареєстровані в Воронезькій області та поблизу Курська, а це — 85 кілометрів від державного кордону.
"Основними причинами розповсюдження інфекції, фахівці вбачають в неконтрольованому переміщенні тварин та продукції тваринного походження, а також в неналежному утриманні свиней на приватних та фермерських господарствах", — повідомив головний ветеринар.

Аби не допустити появи африканської чуми у Світловодську, комісіє розроблено ряд заходів, серед яких — ліквідація стихійних ринків і проведення щеплень серед тварин від класичної чуми свиней.

Щодо карантинних заходів проти розповсюдження сказу, то лише за останній місяць проведено щеплення більш ніж 500 собакам та котам, підсумував Юрій Кондратюк.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top