Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Світловодськ незнекровлений!

Міські донори, попри відсутність фінансування, діляться своєю кров’ю в боргМіські донори, попри відсутність фінансування, діляться своєю кров’ю в боргМіські донори, попри відсутність фінансування, діляться своєю кров’ю в борг.
Останнім часом Світловодськом почали поширюватись чутки, що в ньому не лишилось донорської крові: та, що була у "засіках" — скінчилася, її городяни вимушені шукати деінде, головно, у Кременчуці, сплачуючи за неї втридорога, а нова від тутешніх донорів не надходить, бо їм за неї у нашому відділенні переливання крові не платять (наразі це 85 гривень за разовий 490-грамовий забір)… Катерина Четвертуха, старша медична сестра названого відділення, підтвердила ці чутки, але лиш у частині браку фінансування.
^ Реклама ^

Наприкінці року бюджетні установи, сказала вона, завжди відчували і відчувають на собі нестачу фінансування, а ВПК, як відомо, також, є бюджетною організацією. Відтак, і тут з початку листопада було припинено виплату донорських платежів. Але те, що через це наші донори відмовляються здавати кров, то ця інформація, за її словами, не відповідає дійсності — кров у цьому місяці здали майже всі півсотні міських донорів. Так що крові, запевнила пані Четвертуха, на випадок різних форс-мажорів, у розпорядженні світловодських ескулапів є в достатній кількості. А щойно буде затверджено бюджет Світловодська на 2012 рік, донорам буде виплачена вся належна їм заборгованість. В чому наша співрозмовниця аніскільки не сумнівається, як і в тому, що в ньому (бюджеті) фігуруватимуть "донорські" гроші.

Віталій АСАУЛЕНКО
Фото Богдана Дроздова з архіву

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top