Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Реорганізація міськводоканалу має завершитись 1 лютого. Що далі?

Володимир Дем’янюкВолодимир Дем’янюкНаразі триває процес реорганізації КП "Світловодський міський водоканал". Згідно розробленого плану заходів з реорганізації, процес має завершитись до 1 лютого 2012 року. Що очікує світловодських споживачів води після цієї дати та на якому етапі знаходиться процес реорганізації підприємства?
З цими запитаннями ми звернулись до голови комісії з реорганізації КП "Світловодський міський водоканал" Володимира Дем’янюка.
^ Реклама ^

Кор.: Володимире Миколайовичу, які процеси наразі відбуваються на підприємстві та як триває процес його реорганізації?

В.Д.: Є рішення сесії Світловодської міської ради та Кіровоградської обласної ради про реорганізацію КП "Світловодський міський водоканал", створено комісію з реорганізації підприємства, розроблено певний порядок, згідно з яким наразі проводиться інвентаризація основних засобів та активів підприємства, аналіз його балансу. Процес ліквідації КП "Світловодський міський водоканал" шляхом приєднання до ОКВП "Дніпро-Кіровоград" має завершитись до 1 лютого. Сьогодні ми вже підготували відповідні документи, надали їх до Єдиного державного реєстру, направили документи до Антимонопольного комітету, адже перше, що ми повинні зробити — це отримати дозвіл на об'єднання від Антимонопольного комітету. Отже, процес триває.

Кор.: Він передбачає і скорочення працівників підприємства?

В.Д.: Скороченню підлягає лише управлінський апарат, адже реорганізація передбачає об’єднання апарату управління — бухгалтерів, економістів тощо. На сьогодні це 7 чоловік, які попереджені про скорочення. Скорочення працівників робітничих спеціальностей не очікується, адже структура підприємства, фактично, залишається без змін і 180 кілометрів водопровідно-каналізаційних мереж ми, як і раніше, повинні обслуговувати.

Кор.: Процес реорганізації має закінчитись 1 лютого наступного року. Які зміни очікують світловодських споживачів з цього періоду?

В.Д.: А які зміни ви хочете відчути? Сьогодні жителі міста забезпечені водою, виконуються послуги з водовідведення, і я сподіваюсь, що так буде і після реорганізації.

Кор.: А щодо тарифу?

В. Д.: Ми говорили про те, що буде єдиний тариф. Сьогодні в Кіровограді напрацьовується система його впровадження і буде затверджено єдиний тариф. Який? Я, звичайно, сьогодні не можу сказати, адже його складові змінюються щодня — зростає вартість електроенергії, мінімальної заробітної плати, а це ті фактори, які впливають на формування тарифу. Крім того, хочу ще раз наголосити, що наше місто є найбільш затратним з усіх чотирьох водоканалів, що об’єднуються, по водовідведенню і водопостачанню, враховуючи великі перепади місцевості. Більше ніж у нас коштує водовідведення лише в Знам'янці, де вже сьогодні тариф для населення на водовідведення становить 8,3 грн.

Кор.: Тобто, для Світловодська єдиний тариф буде виграшним?

В.Д.: В цьому плані — так. Якщо б ми не були в системі "Дніпро-Кіровоград", наш тариф був би вищим. Це я можу гарантувати.

Олена Єрунова,
Ігор Котляров (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top