Понеділок, 06 травня 2024

^ Реклама ^
Свято

Перший ювілей кримінально-виконавчої інспекції

Світловодський МРП кримінально-виконавчої інспекціїСвітловодський МРП кримінально-виконавчої інспекції21 листопада Світловодський МРП кримінально-виконавчої інспекції святкує 10-ту річницю створення цієї інспекції.
Світловодський МРП кримінально-виконавчої інспекції працює з засудженими особами, яким за вироком суду призначено покарання альтернативне позбавленню волі, а саме: покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю; покарання у вигляді громадських робіт; покарання у вигляді виправних робіт; контроль за поведінкою осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, та звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років.
^ Реклама ^

Також КВІ направляє осіб, засуджених до покарання у вигляді обмеження волі, які на час винесення вироку суду не перебували під вартою, до кримінально-виконавчих установ відкритого типу.

З 2009 року кримінально-виконавча інспекція виконує Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" від 24 вересня 2008 року № 586-VI підпункту 72 пункту 2 розділу І, на органи кримінально-виконавчої інспекції покладається виконання адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт, а також 1 січня 2011 року набрав чинності Закон України № 2744-VІ" Про внесення змін до кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення", який доповнює санкції статей 173, 173-2, 178 та 185 КУпАП стягненням у вигляді громадських робіт.

У житті кожна людина особисто обирає свій шлях, та часом виникають різні обставини, в яких вона не завжди може ухвалити вірне рішення. І як не прикро, але людина, часом дитина чи підліток, потрапляє на облік до кримінально-виконавчої інспекції, де з нею спілкуються, ознайомлюють її з правилами та обов'язками відбуття покарання, застерігають від хибних випадків та шляхів. Наприклад, розповідають, чим закінчуються ті чи інші пустощі та ситуації. У своїх бесідах застерігають від вживання спиртних напоїв та наркотичних речовин, гри на ігрових автоматах. У щоденній роботі прагнуть дізнатися про своїх підопічних якомога більше. Звичайно, результати цієї праці не відчутні відразу, проте ефект буде помітний у майбутньому — коли колишній засуджений отримав професію і працює, має відповідну освіту та сім'ю з діточками.

Колектив Світловодського МРП КВІ складається з чотирьох осіб: начальника Світловодського МРП КВІ, майора внутрішньої служби Н. Липки, інспектора Світловодського МРП КВІ, капітана внутрішньої служби С. Нечая, капітана внутрішньої служби Л. Пікуль, старшого лейтенанта внутрішньої служби Р. Глущенка. Колектив хоча молодий і невеликий, але за роки існування кримінально-виконавчої інспекції довів, що вміє працювати злагоджено і наполегливо, мужньо долати перешкоди, виконувати поставлені перед ним завдання. Разом з тим із розумінням ставитись до того, яку участь вони беруть у житті кожної людини, яка потрапляє на облік до інспекції. Вони — відважні, рішучі і завжди готові прийти на допомогу кожному, хто її потребує.

Тому в цей святковий день побажаємо їм успіхів у вирішенні складних службових завдань, високої моральності і державницької мудрості, громадянської відповідальності, натхнення у подальшій праці, міцного здоров'я, щастя та здійснення мрій.

Наталія Липка,
заступник начальника Знам’янського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції Державної пенітенціарної служби України, майор внутрішньої служби.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top