Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
Культура

З Україною в душі і серці

Великим і цікавим, яскравим та змістовним заходом відзначила дитяча бібліотека Тиждень Козацької слави, присвячений святу Покрови Пресвятої Богородиці та Дню українського КозацтваВеликим і цікавим, яскравим та змістовним заходом відзначила дитяча бібліотека Тиждень Козацької слави, присвячений святу Покрови Пресвятої Богородиці та Дню українського КозацтваВеликим і цікавим, яскравим та змістовним заходом відзначила дитяча бібліотека Тиждень Козацької слави, присвячений святу Покрови Пресвятої Богородиці та Дню українського Козацтва.
Запорізька Січ... Козаччина... Легендарне минуле українського народу, його святиня... Синонім свободи, людської й національної гідності. Навіть у наш час, якщо хочуть підкреслити вроду людини, її найкращі риси, то говорять, що він (вона) козацького роду. А щоб підкреслити чоловічі якості хлопчика чи юнака, кажуть: "З нього буде добрий козак"!
^ Реклама ^

Свою безмежну любов та повагу до козацтва український народ висловив у численних піснях, думах, легендах та переказах. Прагнучи зберегти набуте за часів козацтва, народ створив прислів'я "Козацькому роду нема переводу» Історія народу, як і життя людини, має героїчні і трагічні,щасливі і нещасливі сторінки. Оскільки в героїчному найбільше проявляється національний характер народу, його душевна краса, його велич та талант, то ці сторінки особливо хвилюють і викликають почуття національної гордості. В нашому історичному минулому було таке неповторне та легендарне явище, як Козаччина. Щоб правильно орієнтуватися у житті, щоб бути справжнім Українцем з великої літери, треба вивчати минуле свого народу, його історію.

Саме з такою метою в міській дитячій бібліотеці спільно з осередком Суспільної Служби України в м. Світловодську та представником громадської організації Українського козацтва А. Бут було проведено Свято Козацької слави. На святі учні 5 класів ЗОШ №3 показали неабиякі знання історії України, зокрема історії Українського Козацтва, відповідаючи на запитання вікторини "Суперкозак класу» Переможцям вікторини голова осередку ССУ м. Світловодська Н. Мальцева подарувала цікаві книжки про Козаччину та про звичаї нашого народу.

Переможцем вікторини став Руслан Білявський (5-б клас), 2 місце було присуджене Святославу Кавуну (5-а клас), 3 місце — у Вадима Харківського… Козацьке свято вдалося на славу, учні ще довго не відпускали представника місцевого Козацтва пана Андрія, ставлячи йому запитання та отримуючи цікаві відповіді і бажаючи теж стати маленькими козачатами-Джурами.

То хто ж такі козаки? Звідки вони взялися? Як вони боронили рідну українську землю? Про це все ви зможете дізнатися, відвідавши міську дитячу бібліотеку, де є безліч цікавих книг про історію виникнення Запорізької Січі, про славетні подвиги козаків, їхні традиції та побут.

З Україною в душі і серці

З Україною в душі і серці

З Україною в душі і серці

З Україною в душі і серці

Світлана Шумська,
директор міської дитячої бібліотеки

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top