Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Світловодськ як центр харчової промисловості… України

Грамоти від нардепа — кращим харчовикамГрамоти від нардепа — кращим харчовикамВід приємного передчуття на сказане нардепом Єдіним головбух "Королівського смаку" аж ногами засовала.
Традиційно другої неділі жовтня відзначається в Україні як День працівників харчової промисловості... На сьогодні такі підприємства Світловодська, як "Світловодський маслосиркомбінат", "ВК і К" і "Королівський смак", без перебільшень, посідають, провідні місця в економічній палітрі і міста, і області. Саме ці підприємства у п’ятницю, 14 жовтня, і відвідав народний депутат Олександр Єдін аби особисто привітати світловодських харчовиків з Покровом та з їх професійним святом і засвідчити свою пошану їхній нелегкій праці.
^ Реклама ^

У свою чергу, приймаюча сторона охоче демонструвала гостю свої виробничі потужності та сучасне обладнання виробництва Німеччини, Іспанії, Польщі тощо з виготовлення продукції у відповідності до суворих європейських стандартів якості. Наприклад, екскурсія по цехам "ВК і К" так вразила нардепа, що він запевнив голову цієї фірми Валентина Козярчука, що відтепер купуватиме лише його ковбаси. І взагалі, як зазначив київський гість на зустрічі з колективом "ВК і К", у світловодських підприємств харчової галузі є всі підстави бути своєрідною "візитівкою" України у світі так, як, скажімо, фірма "Майкрософт" асоціюється із Сполученими Штатами або "Соні" — із Японією.
"Адже, — сказав Єдін, — ще років десять тому, крім вас, ніхто й не чув за "ВК і К", а сьогодні ваша продукція користується стійким попитом по всій Україні та впевнено торує шлях на міжнародний ринок"…

Аналогічний респект почули від нардепа і працівники "Королівського смаку" — підприємства, яке ще років 10-15 тому "тулилось" на власівській окраїні. А сьогодні це справжній всеукраїнський бренд, під яким навіть столичні митці вважають за честь проводити загальнонаціональний телевізійний конкурс "Караоке на майдані"…

Король і Єдін перед активом "Королівського смаку"Король і Єдін перед активом "Королівського смаку"У затишній конференц-залі, оздобленій під "схід", бесідуючи з керівною ланкою концерну "Королівський смак", обранець запевнив присутніх, що приділятиме подібним підприємствам всебічну увагу і підтримку на парламентському і урядовому рівнях. Нарешті, сказав він, і у Верховній Раді, і в уряді досягнуто злагоди, якої бракувало довгі роки по ключовим питання розвитку держави, і у підтримці вітчизняного товаровиробника, зокрема. Так, за словами нардепа, 2012 року у держбюджеті передбачається понад 100 мільйонів гривень у якості компенсації для покриття 15% ставки банківських кредитів.
"Якщо сьогодні такі підприємства, як ваше, сплачують 17%, то наступного року, завдяки такій компенсації, цей відсоток буде зменшений до двох", — запевнив промовець.
На що Віктор Король, власник однойменного "смаку", звернув увагу присутніх, що його головбух від приємного передчуття на сказане аж ногами засовала. Ще б пак, це ж які гроші вивільняться на подальший розвиток підприємства!? Підприємства, яке і без такого послаблення нарощує свій виробничий потенціал, зокрема, придбавши у Харківській області ТОВ "Чугуїв-Продукт"…

На урочистий мітинг "королівців" навіть собачка навідаласьНа урочистий мітинг "королівців" навіть собачка навідаласьНа коротенькому брифінгу для місцевих ЗМІ Олександр Єдін, підсумовуючи свій "харчовий" візит до Світловодська, сказав, що лишився дуже задоволений побаченим і почутим. Радує те, зазначив він, що на цих підприємствах, де сукупно працюють понад двох тисяч городян, не думають над тим як виживати, а навпаки — як нарощувати й надалі свій потенціал, створювати нові робочі місця та збільшувати зарплати своїм працівникам.
"Дуже жаль, що Україна кілька років тому перейшла з мажоритарної виборчої системи на пропорційну — було втрачено зв'язок депутата з виборцями. Відтак — його пряму зацікавленість у вирішенні насущним проблем регіону, який він представляв би у Верховній Раді. Але вже з наступних виборів вирішено повернутися на 50% до мажоритарної системи, щоб депутат був підзвітний не стільки перед своїм партійним керівництвом, скільки перед конкретними людьми на конкретному окрузі", — підсумував Олександр Єдін і запевнив, що це далеко не останній його візит до міста.

І місяць цей не мине, як він знов навідається до Світловодська.

Віталій Асауленко

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top