Вівторок, 23 квітня 2024
Культура

Що очікує працівників закладів культури?

Що очікує працівників закладів культури?Тривалий час це актуальне питання залишалось відкритим, враховуючи той факт, що ситуація з питання забезпечення коштами бюджетних установ міста є вкрай напруженою, а незабезпеченість працівників культурної сфери коштами на заробітну плату та енергоносії зростає з кожним місяцем.
У зв'язку з вкрай складним становищем, під загрозою закриття опинились одразу кілька шкіл естетичного виховання Світловодська та Власівки. Аби не допустити цього та зберегти існуючу мережу закладів культури, міським головою Юрієм Котенком було створено комісію під головуванням першого заступника Валентини Явтенко, до складу якої увійшли голова планово-бюджетної комісії Світловодської міської ради Любов Чекаленко, секретар цієї ж комісії Людмила Безрукава, голова профільної депутатської комісії з питань освіти та культури Надія Прасол, начальник фінансового управління Наталія Яременко.


16 серпня відбулось засідання цієї комісії, в роботі якої взяв участь і міський голова. Перед учасниками наради постало непросте завдання — на підставі результатів перевірки витрат міських закладів культури обласним управлінням, власної перевірки та актів КРУ — розібратись у ситуації, яка виникла в галузі та прийняти рішення щодо її подальшої долі. Після тривалого обговорення та врахування усіх "за" і "проти" — комісією було прийнято рішення про ліквідацію бухгалтерії Палацу культури, шляхом її приєднання до централізованої бухгалтерії управління культури і туризму та перегляд з метою зменшення видатків кошторису МПК, скорочення всіх вакантних посад по управлінню культури, а з 15 жовтня — скорочення 16 працівників бібліотечної системи. Усі вивільнені кошти, згідно прийнятого рішення, мають бути направлені на заробітну плату працівникам шкіл естетичного виховання.

Коментуючи ситуацію, міський голова Юрій Котенко зазначив:
"Звичайно, в разі отримання дотації та можливому перевиконанні плану надходжень до бюджету, додаткові кошти будуть виділені цій галузі, але сьогодні для збереження соціально-культурної мережі міста — необхідно приймати і такі непопулярні міри, як скорочення працівників та зменшення преміальних виплат. Треба економити бюджетні кошти. На черзі — перевірка освітньої галузі."

Для довідки: за інформацією міського фінансового управління незабезпеченість з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ міста та оплати за енергоносії, спожиті бюджетними установами до кінця поточного року становить 10 млн. 69 тис. грн.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top