Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
Надзвичайні пригоди

Життя — як зебра

Тут живуть наші землякиТут живуть наші землякиПостійні відвідувачі ресторану "Околиця" виходячи провітритися на набережну та мешканці міста, що проживають у цьому районі, в посадці шовковиці біля "Андрушчиного яру" в 150 метрах від гуртожитку по Приморській, 74, можуть помилуватися "сучасною" спорудою.
Це курінь метрів 2-3, виготовлений з картонних коробок, накритих від дощу шматками поліетилену з дверима, вірніше, запоною із драної ганчірки.
^ Реклама ^

Поряд "сучасна кухня": кілька камінців та цеглин, що нагадують кострище первісної людини. Зазвичай, такі "бліндажі" будує собі дітвора, граючись у "войнушку". Але виявилося, що це — жиле приміщення і тут дійсно хтось проживає! Запитав у хлопчаків, що йшли на берег з вудочками. Відповідають, що тут давно вже, ціле літо, сімейка, "бомжі" чи "бічі" оселилися, але "безвредні". (До речі, абревіатури "біч" та "бомж" з’явилися на Далекій Півночі СРСР і перекладаються як "бывший интеллигентный человек" та особа "без определенного места жительства").

Ми погукали:
— Ау, є хто вдома?

Першою виглянула сонна жінка невизначеного віку, потім і чоловік років 50-ти:
— Та не турбуйте нас, ми нічого поганого не робимо, просто життя так склалося, воно ж як зебра, то біла полоса, то чорна. Сьогодні для нас чорна. Залишилися без житла, роботи, документів. Та… — махнув рукою і заховався в курінь.

А жінка додала:
— Ми не завжди такими були. Я стала інвалідом. А Юра, мій чоловік, він справжній герой, учасник бойових дій, афганець, нагороджений орденом "Червоної Зірки". Руки в нього золоті, по будівництву все може. А тепер ми залишилися сам-на-сам зі своїми проблемами, без усякої допомоги. Та не фотографуйте нас!, — і теж сховалася в курінь.

Спіймав себе на думці, що можна було б посміятися чи покепкувати. А може, пожаліти? Чи краще допомогти? Останнє, гадаю, краще. У нас уже майже рік, як обрано новий депутатський корпус. А ця "місцева пам’ятка" знаходиться в межах аж трьох міських виборчих округів №№ 7, 8, 9. Тут обрано хороших депутатів, хороших хоча б тому, що по "мажоритарці" перемогли саме вони. Та і власник "Околиці", кажуть, теж депутат. Не знаю, чи голосували за них мешканці цього куреня, але впевнений, що сьогодні ці виборці потребують допомоги, і насамперед депутатської. А більшість нинішніх наших депутатів це дійсно не тільки порядні, але самодостатні люди. Для них, на мій погляд, не так уже і важко реально допомогти цим попавши у біду людям і з роботою, і документи відновити, поновити в черзі на комунальне житло, та насамперед кімнатку б у гуртожитку організувати, зима ж незабаром.

Життя — як зебра

Життя — як зебра

Сергій Тишко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top