Субота, 20 квітня 2024
Релігія

Число звіра спокою не дає

Протоієрей ВіталійПротоієрей ВіталійПрийнято вважати, що цифри відіграють неабияку роль у житті суспільства в цілому і окремого індивіду зокрема. Наприклад, у англосаксів начисто ігнорується число "13" — його не знайти там ані в нумерації квартир чи поверхів, ані в порядкових номерах авіарейсів тощо...
А що робити, коли ми стикаємось з іншим числом, перед яким навіть 13 виглядає немовлятком із сосочкою — 666?


З цим питаннячком ми й звернулися до протоієрея Світловодського кафедрального Собору отця Віталія:
"Що ж, панотче, робити, коли чи то в календарних датах, чи то в цінниках у магазинах абощо, на нас "звалюється" таке жахливе цифрове поєднання?"

— Не варто драматизувати ситуацію, — відповів протоієрей. — І не треба піддаватися забобонним навіюванням щодо цієї цифри, помилково угледівши якийсь знак у звичайних цифрах.

— З ваших вуст звучить заспокійливо. Тоді ж від чого у синів та дочок Божих такий панічний страх перед трьома шістками?

— Так було споконвічно — ще від гріхопадіння Адама і Єви... Що, власне, і є причиною сотень, а то й тисяч "проколів" так званих пророцтв, починаючи від 666 року від Різдва Христового, коли, як переповідають літописи, люди, що піддалися лжепророкам, припиняли і сільгоспроботи, і ремісництво своє тощо. А навіщо? Все одно ж — кінець світу! Поля заростали чортополохом, виробництво зупинялося. І як результат — смута, голод і розбрат. Що, власне, й потрібно головному обманщикові — Сатані... Причину ж цього яскраво розкрив Ісус своїм учням:
"Бо по правді кажу вам, що багато пророків і праведних бажало побачити, що бачите ви, — та не побачили, і почути, що чуєте ви, — і не чули" (Євангелія від Св. Матвія, 13/17).
Що ж до причин панічного страху, то уявіть, як почувається людина, що потрапляє до тенет лжепророків. Адже, дійсно, три шістки є символом найбільшого злочину проти Бога — розп’яття Ісуса Христа. Воно сталося у п’ятницю, яка на той час була шостим днем тижня, територіально там була шоста година вечора. І третя шістка — порушення шостої Христової Заповіді "не убий"... Сюди ж додайте і безпосередні посилання на "666" у Святому Писанні:
"І дано їй вкласти духа образові звірини, щоб заговорив образ звірини, і зробити, щоб усі, хто не поклониться образові звірини, побиті були. І зробить вона, щоб усім — малим і великим, багатим і вбогим, вільним і рабам — було дано знамено на їхню правицю або на їхні чола, щоб ніхто не міг ані купити, ані продати, якщо він не має знамена ймення звірини, або числа ймення його… Тут мудрість! Хто має ум, нехай порахує число звірини, бо воно число людське. А число її — шістсот шістдесят шість". (Откр. 13/15-18).
Але, чи то випадково, чи то навмисно, пересічним, як би зараз сказали, громадянам, не пояснюється, що під "умом" слід розуміти "Ум Христовий" (1 Кор. 2/16), який було дано лише учням Його.

— Що ще не зашкодить знати про це число? Адже ж, кажуть, "обізнаний, значить — озброєний"...

— Не зашкодить знати про суму трьох шісток — 18. Ця цифра вважається "штандартом" церкви Антихриста, яка мала 18 представників протягом 18 періодів її розвитку на Землі. Це: Каїн (вбивство через заздрість); Ламех (вбивство заради вигоди та блуду); Азаїл (виробництво зброї та грошей задля підтримки і розвитку влади); Ханаан (неповага до старшого, зверхність та нахабство); Німврод (Богоборство); фараони (жорстокість, упертість), Ієровоам (бурхливий розвиток ідолопоклонства); Навухудоносор (самобожнення); Антиох Єпіфан IV (підступність у знищенні благочестя), а також Ірод, Нерон, Доміциан і так далі... Антихрист має стати 18-тим главою Церкви і 8-им царем свого земного царства. Він поєднає у собі якості трьох попередників — Навуходоносора (600 роки до Р.Х. правління), Нерона (60 роки після Р.Х. правління) і 6-го із семи царів царства звіря (Откр. 17/10) — Доміциана. І ім’я йому буде 666. Але й цього "беззаконника Господь Ісус заб’є Духом уст Своїх і знищить з’явленням приходу Свого" (2 Сол. 2/8).

— І як взагалі укріпити себе для протидії усій цій цифровій "облозі", щоби не боятися і не жахатися магазинного чеку з трьома шістками або людини, яка народилася, скажімо, 6 червня якось там року із шісткою?

— Боятися треба Гніву Божого. А для того, щоб протидіяти усім цим "розумникам" з їхніми числовими "таїнствами" ми, християни, маємо слідувати словам апостола Павла:
"дивіться, браття, щоб хтось не звів вас філософією та марною оманою за переданням людським, за стихіями світу, а не за Христом" (Кол. 2/8)
та пророка Єремії:
"Сказав мені Господь: нехай не спокушають вас пророки ваші і чарівники ваші — вони пророчать обман Ім’ям Моїм; промовляють видіння хибні, і гадання, і пусте і мрії серця свого; Я не посилав їх" (Єр. 14/ 14, 29, 8).
Тож,
"Бережи передане тобі, відчужуйся хибного лжейменного знання, до якого приєднавшись, деякі уклонилися від віри" (1 Тим. 6/ 20,21).

Віталій АСАУЛЕНКО
Фото Богдана Дроздова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top