П’ятниця, 29 березня 2024
Влада

Міські проблеми — це не лише проблеми влади, а й тих, хто тут живе та заробляє

Міські проблеми — це не лише проблеми влади, а й тих, хто тут живе та заробляє7 липня у кабінеті міського голови зібралися керівники світловодських підприємств, підприємці міста. Вони обговорювали найважливіші у даний момент проблеми міста і разом шукали шляхи їх вирішення.
Перша і основна проблема Світловодська — дороги. Юрій Миколайович повідомив присутнім, що станом на зараз у місті працює одночасно три організації, які приводять їх до ладу: РайДУ, ТОВ "Перша будівельна компанія", ПП "ВРГ і К". На наші багатостраждальні та понівечені дороги по всьому місту, згідно з розрахунками спеціалістів, необхідно 40 млн. грн. Звісно, грошей таких немає. Сьогодні реально є: 1140,2 тис. грн., що були виділені з Державного бюджету, 571 тис. грн — з міського бюджету, 850,8 тис. грн з міського (бюджет розвитку). З обласного бюджету чекати допомоги не варто.


Тож міський голова запропонував кожному з працюючих і наявних у місті підприємств надати посильну матеріальну допомогу на цю справу. Депутат та засновник ПП "ВК і К" В. Козярчук запропонував гроші, які вдасться зібрати, витратити не на ремонт, а на придбання техніки, з допомогою якої можна буде ремонтувати світловодські дороги. І не лише їх. Багатьом ця ідея сподобалася.

Тривалим було обговорення і щодо входження у місто потужних торговельних мереж на зразок АТБ, Метро, Фуршет тощо. Багато з них хочуть тут здійснювати свою діяльність, але іноді претендують на місця, які влада сьогодні не готова віддати, а пропозиції влади їм не завжди подобаються. Замкнене коло якесь!

Згадували на зустрічі й про теплохід "Меркурій". Були пропозиції відремонтувати його і користуватися, а були й інші думки — не витрачати гроші й здати на металобрухт. Останню крапку у вирішенні цього питання мають поставити депутати.

Які конкретно рішення були прийняті з окреслених проблем на цій зустрічі — невідомо: пресу, після годинної роботи, попросили залишити приміщення.

Міські проблеми — це не лише проблеми влади, а й тих, хто тут живе та заробляє

Міські проблеми — це не лише проблеми влади, а й тих, хто тут живе та заробляє

Тетяна ЗИМА

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top