П’ятниця, 19 квітня 2024
Влада

Тариф не змінився

Тариф не змінивсяЙдеться про тариф на утримання будинків та прибудинкових територій. У середу, 11 травня, члени виконкому опрацювали понад 30 питань, з-поміж них і корегування тарифу. На розгляд питань, що стосується усіх мешканців міста, як правило, запрошують представників громадськості. Цього разу вона була наскільки чисельною, що питання довелося розглядати у сесійній залі міськвиконкому.
Спочатку доповідач з питання, спеціаліст управління економіки та розвитку міста Віталій Письменний обгрунтував корегування: збільшення мінімальної зарплати з 525 до 960 грн., та збільшення вартості електроенергії з 24,60 до 31.68 коп. За підрахунками управління, в середньому тариф зросте на 55-64 копійки.


Громадськість попередньо обговорила питання, де, зокрема, зауважила: відхилити запропоноване збішення тарифу та здійснити реорганізацію (укрупнення) ЖЕКів.

У свою чергу представники ЖЕКів заявили: у разі неприйняття нових тарифів вони претендуватимуть на відповідні відшкодування з міського бюджету.

Обговорення було досить бурхливим, представники громадськості ставили багато запитань, зокрема, як, у разі корегування тарифу, збільшиться зарплата начальників ЖЕКів, яка вона станом на сьогодні тощо. Серед пропозицій — треба провести Громадські слухання щодо реформування ЖЕКів.

Члени виконкому, вислухавши всі сторони, відправили питання на доопрацювання, адже його вирішення потребує особиливої підготовки та вивчення.

Тетяна ЗИМА.
Фото: lypa.te.ua

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top