Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Одного депутата так і не ідентифікували

Одного депутата так і не ідентифікувалиЗареєструвалися на чергову ХІ сесію міськради, яка відбулася 26 квітня, 41 депутат. А з підрахунку голосів — "випливало" 42... Та, ніяких "барабашок" — як з’ясувалось ближче до середини засідання, сесійні "лічильники" просто рахували двічі одного і того обранця.
Це була перша із чергових сесій, на якій секретарка міськради Зінаїда Климчук головувала без міського голови Юрія Котенка. Йому не поталанило — як стало відомо, майже місяць тому наш мер, пораючись на городі свого обійстя, серйозно поранив ногу якимось іржавим залізяччям...
^ Реклама ^

Першим ділом присутні, на пропозицію головуючої, вшанували вставанням і хвилиною мовчання немеркнучий подвиг героїв-ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — саме на 25-ту роковину відбулося дане пленарне засідання...

Розпочалося ж воно із виступу-звернення члена фракції ПР Любові Чекаленко. Вона нагадала колегам, що наразі в управлінській структурі СП ТОВ "Світловодськпобут" відсутній представник територіальної громади міста — минулої каденції на цьому підприємстві інтереси громади представляли тодішні спікери — спочатку Геннадій Френкель, а потім Віталій Юшко. Міськдепи знайшли цю думку слушною і на пропозицію пані Климчук затвердили виразником інтересів громади на цьому СП мера Котенка... Ще 28 січня, вела далі пані Чекаленко, нею була висунута ініціатива щодо клопотання міськради до відповідних органів про надання Світловодську статусу зони екологічного лиха з відповідними компенсаціями з Держбюджету: жителям Табурища, які щовесни потерпають від підтоплень і міському бюджетові — його втрат на подолання наслідків цих самих підтоплень. І цю пропозицію обранці знайшли доречною і доручили головній комунальниці міста Людмилі Гетьманець у місячний термін підготувати відповідне звернення. Але й на цьому не заспокоїлася пані Чекаленко — наступний пункт її промови вже більше скидався на обурення... Що, мовляв, за "роздрайв" у депутатських умах? Невідповідність рішень на депутатських комісіях і безпосередньо на сесії, за словами ораторки, просто разюча! Так, зокрема, минула сесія дала згоду на безоплатну передачу з комунальної у державну власність вбудованого приміщення по вул. 9 Січня, 100а. Хоча до цього шість депутатських комісій з семи були проти. До подібної непослідовності пані Чекаленко віднесла й сесійні рішення щодо будівництва АЗС-комплексу на автовокзалі та передачу землі по вул. Новогеоргіївській, 9 для розташування Кіровоградрибохорони... Викликають у депутатки занепокоєння і питання, які будуть розглядатися вже на цій сесії, а саме — злиття управлінь освіти з молоді та спорту — в чому вона не почула жодних економічних обґрунтувань. (Забігаючи наперед, зазначимо, що таке злиття таки підтримали 37 обранців із 41-го). Тому ораторка запропонувала організувати для обранців "першого призову" своєрідні "лікнепи" — семінари, де б вони з допомогою відповідних фахівців мали би набувати депутатських знань. На це міському бюджеті навіть відповідні кошти передбачені. Цю пропозицію взяли до відома: хто ж проти "посемінарити" з перейманням досвіду десь ближче до чорноморського узбережжя?..

Далі, з питання уточнення міського бюджету, було заслухано і підтримано пропозиції фінуправління. Зокрема, дозволено витратити 25 тисяч гривень на меморіал "Чорнобильцям" навпроти будівлі ПТУ №5 з послідуючим спорудження там каплиці, "перекинули" 5 тисяч з "41 Каналу" міському радіомовленню. А мільйон 173 тисячі обласної дотації вирішено використати на потреби міського управління освіти.

Наближається 9 травня... Чим аж ніяк не зміг не скористатися головний міський комуніст, голова фракції з двох членів (ще Михайло Бур’янський) "За народовладдя і соціальну справедливість", Володимир Дехтяренко — він заручився схваленням колег вивісити копію прапора, який замайорів у травні 1945 року на Рейхстагом, на щоглі, де вже розвиваються державний та міський прапори. А так, як щогл всього дві, головуюча Климчук запропонувала на час святкувань зняти прапор міста і замість нього підняти "переможний". Звісно, якщо до цього часу не вдасться виготовити третю щоглу. (У цій — третій — щоглі нормальні українці вбачають хитрющий маневр, до якого вдається прокремлівська КПУ: дат, пов’язаних з ВВВ не менше, аніж церковних свят, відтак, є підозра, що червона тканина "зависне" тут надовго. Прим. авт.).

Та, якщо нашим обранцям ще далеко до рівня національної свідомості їхніх колег у розвинутих країнах, то відчуття співпереживання до ближнього у них таки на гідному рівні — так, одностайно була підтримана пропозиція УПСЗН надати одноразову "депутатську" допомога (чит. СІ №17) на лікування важкохворої 15-річної Марії Руденко. А це в межах по 500 гривень з кожного із 50-ти обранців.

А вже опісля засідання обранці, разом з виконкомівцями та звичайними людьми, взяли участь в урочистому відкритті у Приморському парку пам’ятника "Ліквідаторам-Чорнобильцям".

Віталій АСАУЛЕНКО,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top