Четвер, 18 квітня 2024
Події

У бібліотеці планували як зблизити владу з молоддю

У бібліотеці планували як зблизити владу з молоддюВідбулася презентація нового проекту, запропонованого Інформаційним центром громадської освіти при центральній міській бібліотеці.
Цього разу 7 квітня Центр, задля налагодження більш тісного контакту поміж структурами влади і молодіжним середовищем, покликав на "круглий стіл" представників громадських організацій та депкорпусу, керівників зацікавлених установ, зокрема, міських управлінь юстиції і культури...


Взяти участь у дискусії і поділитися власним досвідом з Кіровограду завітала директорка наукової бібліотеки ім. Чижевського Олена Гаращенко... У своєму вступному слові її світловодська колега, голова ІЦГО Єлизавета Ялова сказала, що до проведення зазначеного "круглого столу" її громадську організацію підштовхнула тривожно-занизька політична активність молоді: лише один її відсоток, свідчать соцопитування, бере активну участь у політичному житті, а 60% — взагалі не цікавляться політичними процесами ані міського, ані загальнодержавного рівня. Що, за її словами, призводить до системного неврахування молодіжних інтересів (освіти, працевлаштування, дозвілля тощо) з боку властей. Тому, підкреслила пані Ялова, очолюваний нею Центр і пропонує даний Проект, який покликаний більш активно залучати молодь як до органів влади безпосередньо, так і саму владу враховувати інтереси молоді.

У бібліотеці планували як зблизити владу з молоддю...За майже дві години, що тривала жвава дискусія, представники міських гілок влади та ГО висловили готовність більш активно репрезентувати молодіжні питання на розгляд міськради та виконкому. Але ж і молодь, у свою чергу, має більш наполегливо пропонувати владі звертати увагу на її актуальні проблеми. А задля цього, погодились учасники одностайно, подібні обговорення треба вести на регулярній основі та з залученням більш широких сегментів молодіжного середовища та міської влади.

Власкор
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top