Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Кримінал

Основні права засуджених

Основні права засуджених28 березня відбулося чергове засідання міської спостережної комісії. Одним із питань, на яке зверталася увага комісії, було здійснення контролю за дотриманням прав осіб, звільнених від відбування покарання.
Згідно ст. 8 Кримінально-виконавчого кодексу України засуджені мають право: на отримання інформації про свої права і обов'язки; на гуманне ставлення до себе і на повагу гідності, властивої людській особистості; звертатися з пропозиціями, заявами і скаргами до органів місцевого самоврядування; на охорону здоров'я; на соціальне забезпечення, у тому числі й на отримання пенсій, відповідно до законів України; на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується.
^ Реклама ^

На засідання комісії були запрошені особи, які звільнилися з місць позбавлення волі та з якими були проведені бесіди щодо ведення належного способу життя, дотримання норм відповідального ставлення до членів сім'ї, забезпечення потреб сім'ї за допомогою працевлаштування, недопущення скоєння повторного злочину, що може привести до позбавлення волі.

Т. Євсюкова,
секретар міської спостережної комісії.
Фото: tatar-inform.ru

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top